chlen-na-vss-trqbva-neshto-da-napravim-sled-tozi-sms-350829

 

 

 

 

 

 

www.novini.bg

Ииихааа…! Циркът пак е тук. В столицата на Абсурдистан – София се вихрят някакви „честни” съдии. Няколко вечери подред пред „Сградата с дрисльовците”, позната ни като Съдебна палата се нареждат двадесетина магистралки от Върховния Касационен Съд. Те били свестни, не били гнили ябълки и страстно желаели съдебна реформа. Хич не били корумпирани, никога не са изпълнявали поръчки, не са опъвали чадър над политици и не са осъждали невинни хора в името на народа, тоест в името на рушвета и собственото им кариерно израстване. Ангели.

Ох, разчувствах се. Чакайте малко, да си избърша сълзите от умиление. Ама, така е то – по Коледа стават чудеса. Тъкмо се пръкна Новата година и отнякъде, от въздуха долетя пиле. Ама не било пиле, а SMS. И понеже бил пратен от премиера до шефа на ВКС – хайде, завъртя се пак целия цирк. Кой го бил пуснал на Министър председателя? Явно е някой от ВСС, обаче кой? Приказки, говорилни, пъчене на гърди… страшна патаклама стана. Иначе самото текстово съобщение не е кой знае какво. В него няма обещание за бурен секс, нито пък драматично пъшкане за раздяла. „Лозан Панов пак предложи да Ви викаме във ВСС. Не го приехме”. И к´во? Къде е трагедията? Лозан предложил, ние отказахме и туй-то! Голям праз! Чудите се защо е шумотевицата, нали? Аде де, и аз недоумявам защо така им настръхнаха зърната на тия хубави хора, от какво се превъзбудиха? Не, не става въпрос за двете каки съдийки Ченалова и Янева. Тук имаме любовен триъгълник между премиер, съдия и тайна лимонка от ВСС. Премиерът е онзи същият, дето предизборно още през 2007 г. на местните и през 2009 г. на парламентарните избори обещаваше справедливост и възмездие. Това е Батман Бойко Борисов, носителят на дълъг, черен, кожен шлифер. Пожарникарят-кмет, мутрата-Главен секретар на МВР, страшилището на всички олигарси щеше да им разваля заменките. От обещавач на справедливост, наш Боко рязко се преквалифицира в строител на магистрали. Напълно разбираемо – милиарди лева потъват под асфалта и няма кой да ти каже колко от тях са в джобовете на баш-обещавача.

Лозан Панов е онзи спортен тип, дето го блъсна кола докато потичваше в Южния Парк. Не, автомобилът не го фрасна по алеите на парка, културно си го изчака да пресече улицата и чак тогава му връхлетя. От удара ли, от ýплах ли Лозан дръпна кандидатурата си за шеф на ВКС. Но мъдри хора го посъветваха, че няма страшно – повече няма да го блъскат коли и той взе та прие да го сложат за началник на Върховните „Кастрационни” съдии.

И така: Лозан предлага на ВСС да извикат и да изслушат Бойко по темата с двете сладуранки Ченалова и Янева. Лимонката от ВСС праща на обещавача SMS, а пък бюлюкбашията го препраща обратно на Лозан. И като почват едни препирни, кой е тоя от ВСС, който докладва на баш шефа. Ужас! Димитър Узунов се пъчи – не бил той. Ясен Тодоров се тупа в гърдите: – „и аз не съм!”. Главният инквизитор Торквемада Сотир Цацаров – и той нямал нищо общо. Еее, срамота! Какви са тия хора с деменция във ВСС? Защо не си пият хапчетата? Веднага да вземат мерки и теглилки за укрепване на паметта.

Другарки и другари от Висшия Съдебен Съвет, стегнете се! Пийте Гинко Билоба преди всяко заседание. То пък бива бива чак толкова да изперкате! Заради вас приказката „Кой ми сра в гащите?” вече се промени на „Кой ми пусна SMS-а?”. Срамота!

 

Ивайло Зартов, 25 януари 2016 г.