BG_in_dish_copy Фотоколаж: Константин Бочев, http://www.saitbg.net/

Ееей, голям зор. Тежки дни настанаха за надуваемите кукли. Не че им е трудно да се възпроизведат на 5 октомври – в това проблеми нямат. За 25 години грабеж престъпниците, които кой знае защо наричат себе си политици, усъвършенстваха „изборния” водевил до обикновено, редово, просташко оригване. Няма значение как ще се казват властимащите. ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, НФСБ, АБВ, ББЦ, РФ… всички са от „нашите” или от „по-нашите”. Кои ще са разбойниците е все тая. Единственото сигурно е, че ще спазват двата основни закона на ДОПГ (държавна организирана престъпна група). Първо – да запазят вече награбеното и второ – да продължат да грабят. Само че, точно тук в продължението на лапаницата има проблем. Накратко ситуацията може да се опише с формулата: Крадци много, а за крадене остана малко. Малко не в количествен смисъл, а като форми и възможности.

Наприватизираха се до насита. Фабрики, заводи, предприятия и цели отрасли потънаха за жълти стотинки в ненаситните търбуси на бивши бармани, сервитьори, ченгета и комсомолски секретари, величаещи се днес като олигарси и местни феодали. Изпозамениха къде що можаха. Плажове и планински курорти не останаха. Надземни и подземни богатства погълнаха с концесии за вечни времена. Вече в ролята на частни собственици на довчерашното общо държавно благо, сключиха с откраднатата от тях държава, т.е. със себе си, фантастични договори с гарантирани свръх-печалби. Уредиха дъщери, синове, любовници, шуранайки и лелинчовци с вятърни електроцентрали, слънчеви и дъждовни хранилки. Задължиха балъците – българските данъкоплатци да източват кръвта си доброволно. Подсигуриха и узакониха грабежа-геноцид, назначавайки и развивайки кариерно свои кучета-пазачи – прокурори и съдии.

Ееех, какви прекрасни години. Златевци, Божковци, Герговци, Станишевци, Борисовци, Догановци, Костовци… Цялата сган Допегейска беше щастлива. Толкова много и толкова лесни пари. Но за жалост, вече все по-рядко могат да се връткат познатите фокуси. От известно време насам се налага първо бандитите да намерят милиардите, а после да ги откраднат. Затова сега на мода е да се взимат заеми. Огромни кредити, които ще плащат баламурниците и техните деца – тъй нареченият народ, гинещ в мизерия, докато семействата на бейове и чорбаджии тънат в лукс и охолство.

Ето, Бойко точи лиги и директно обещава, че ще вземе нови 5-6 млрд.лева. Тоест, Шайката да е спокойна, ще има за всички. Преди него Олигархски и Станишев цяла година и те само това правеха – трупаха дългове. Още по-рано – постната пица Дянков и обещавачът на справедливост Борисов ни омагьосваха да стягаме коланите. Само че, в същото време тихомълком харчеха 2 млрд. лева годишно извън бюджетните приходи. Кефът им идваше от заеми и от фискалния резерв. Дори се опитаха да откраднат и парите за пенсии – Сребърния фонд, но ги спряха от Европейската централна банка и ЕК.

Тенденцията е ясна. Алчните свине изплюскаха, каквото можаха, но апетитът им е ужасяващ. Нямат насищане. Така, както задължиха, източиха и съсипаха хиляди предприятия, така ще задължат, източат и съсипят България. Те, господарите от ДОПГ живеят в златни дворци, купени с парите на робите – послушните български граждани. Бандата взима милиардните кредити, но ще ги връщат жертвите на 25-годишния геноцид.

Гениално просто или просто гениално? Все тая. Нали на никой не му пука?

 

Ивайло Зартов, 10 септември 2014 г.