pressadaily.bg pressadaily.bg

Да ни е жив и здрав новият външен дълг от 4,5 млрд. лева!
Великият обещавач на справедливост – Батман Бойко рязко забрави колко остро беше против, когато Олигархски пробутваше същата схема. ДОПГ (държавна организирана престъпна група) взима от чужбината няколко милиарда. Краде половината, че и повече, а цялото непосилно бреме се хвърля върху гърба на българските граждани – редовите данъкоплатци и техните деца, които се превръщат в роби. Финансовата задлъжнялост си е вид робство, ама кой го е грижа. Нали никой не протестира?! Далаверата е сладка, елементарна и напоителна.

Кое му е сладкото ли? Парите са лесни. В разградения двор, наречен държава почти всичко отдавна вече е разграбено, разпределено между Златевци, Божковци, Герговци, Миневци и техните слуги – проститутките, наричащи себе си политици. Сладък, та чак накъртващ е и фактът, че милиардите се взимат уж в името на същите тези роби – БГ гражданите. В името на балъците, докато Допегейците – тарикатите си тъпчат гушите.

Сладникаво просълзяващи са и димките – отвличащите вниманието паралелни активни мероприятия. ДОПГ слага за зам.министър Орхан Исмаилов. Баш от най-по-патриотите на Валери Симеонов – Балевски веднага скачат: „Не! Не може! Не даваме. Той е от Корман Исмаиловата партия, тя пък е от деформаторския блок, ама зам.министърът е с турско име и го командват от Анкара. „Ще оттеглим подкрепата си за правителството на Борисов!” – принципна позиция. Не ще и дума. Само че, до вчера същите тези строги „патриоти” наричаха другаря Борисов – Боко тиквата, престъпник, рекетьор… Мачкаха го по партийната си кабеларка СКАТ за геноцидното му 4-годишно управление, за неразвалените заменки, ощетили държавата с 8 млрд.лева. Плюеха го принципно за постната пица Симеон Дянков, за нежната му зависимост от шефа на Лукойл Вальо Златев. Изкарваха кирливите ризи от неговото разбойническо минало. Ах, какви яки борци за справедливост бяха. И все в името на майка България кълняха Боко и крадливите му гербери. Днес пак под същия лозунг, пак в името на България, великите, най-превелики „патриоти” подкрепят престъпника Боко. Е, как да не се просълзи човек? Но зам.министър с турско име – НЕ! Това не може. Всичко друго може, само това не. Микрофони, камери, прожектори – журналята удобно ахкат и охкат. Фокусът се измества. Милиардите, поредните милиарди са откраднати. Забравихте ли вече за тях? Помните ли, че 4,5 млрд. лева пътуват към бездънните джобове на ДОПГ? От тях 1,9 млрд.лв. щели да отидат за черната дупка КТБ, а 1,5 млрд. да запълнят други дупки. Дупките обаче си имат имена: Параванов и Румен Петков от години защитават нерекетьора от Банкя. Костово-Пръмовата дружинка ще намаже филиите за съучастничеството си в грабежа. Баш „патриотите” от СКАТ ще бъдат наградени за амнезията си, за тишината в главното и за оглушителния принципен шум. Традиционно, както винаги ще има радост за Станишевата дружинка. Чрез герберските министерства пак ще се отпуснат траншове за незаменимата пиарка Моника. Това, че е жена на Серго е случайност. За бандата на хидролога Доган и специалиста по български език Местан също ще има парá. За да се правят на опозиция. Няма да бъдат забравени и довчерашните „патриоти” от АТАКА и „Наглост без цензура”. Те си свършиха работата. Изпълниха си задачите. Когато трябваше и те „уволняваха” Боко, когато трябваше го облизваха принципно.

Трапезата е сложена. Гладниците са запретнали ръкави. Сладко-сладко ще похапнат. Горчивият привкус остава за тези, които ще плащат сметката. Ама на кой ли му пука? Няма протестиращи. Всички са доволни. Хай честито!

 

Ивайло Зартов, 20 ноември 2014 г.