Франц Тимерманс  Франс Тимерманс, снимка: utroruse.com

Знаете ли какво се случи на 4 юни 2015 г. в гр.Русе? Някои очевидци го определят като фарс, други – като гнусна подигравка и отвратителна гавра с българските граждани. Обаче според родните дерибеи и обслужващите ги журналя, на 4 юни 2015 г. се е състоял трансграничен диалог на първия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс с вас… Даа, точно така – именно с вас! Еее, хайде сега… не си ли спомняте? На транс сексуалния диалог дори са присъствали президентката Росен Плевнелиев, деформаторката – вицепремиерка Кунева и министърът на правосъдието Иванов. Напънете се, де! Я си припомнете!

Преди диалогизирането зам. шефът на европейската комисия е отправил сълзотворно послание: „Не е тайна, че много хора в нашите държави членки не разбират случващото се в Брюксел и нямат усещането, че някой се вслушва в тяхното мнение. Подобни диалози предоставят отлична възможност на хората да споделят своето гледище, за да разберем по-ясно какво трябва да се направи за подобряването на тяхното ежедневие. Нямам търпение да чуя хората от България и да обсъдя техните идеи как да постигнем заедно по-доброто функциониране на Съюза”. Колко мило! Ох, разчувствах се, чакайте да си издухам сополите.

Така. А сега, да ви попитам. Споделихте ли своето гледище? Ей го нá, другарят Тимерманс нямал търпение да ви чуе. Силно е загрижен човекът да ви подобри ежедневието. Какво, какво казвате? Не сте успели да влезете в залата!?! Не сте били допуснати от охраната да присъствате на срещата !?! А, стига бе! Гледах репортажа от събитието по неподкупните бг телевизии и видях… Залата беше пълна с хора. Пооклюмали, поувехнали, но пък приличаха на човеци. Честните журналя даже осведомиха драгия зрител, че имало и въпроси, и то важни – свързани с одобрението на еднополовите бракове. Странна работа. Не знаех, че положението в България е толкова цветущо, и че сме оправили всичко друго, та сме опрели сега до това да дискутираме педерастията. Определено има нещо мътно в цялата история.

Реших да се поразровя и да разбера какво наистина се е случило, и ето какво открих: Вицепрезидентът на ЕК Тимерманс отговаря за правосъдието. Самото му пристигане в Бандитостан е знаково. Няколко седмици преди събитието, на таблата за обяви на общината са залепени плакати, чрез които се призовават гражданите да се запишат за участие. Наивните жители на Абсурдистан приемат това за чиста монета и се втурват да се записват, за да си изкажат болките от тоталната корупция на най-високо държавно ниво, от безхаберието, от мизерията, от погазването на законите… Сред кандидатите да зададат въпроси на Тимерманс са и граждански организации като „Обществен съвет за правосъдие”, „Бъдеще за Русе” и др. Организаторите на „диалога” правят преглед на записалите се и преценяват, че трябва да осуетят на всяка цена достъпа на обикновените български граждани до зам.шефа на ЕК. Изплашени са след като виждат няколко неудобни за властта имена, сред които е и Бойко Никифоров, който пък съвсем наскоро изпрати на председателя на ЕК материал, взет от строежа на инфраструктурен проект, за да покаже как с некачествено строителство се крадат и българските, и европейските пари.

Решението е взето. Над 150 цивилни и униформени полицаи плюс агенти на ДАНС и охранители от НСО правят плътен кордон около залата, за да не може нито един „неорганизиран” гражданин да се промъкне. В същото време се мобилизират всички общински и държавни служители в Русе и под строй се вкарват на трансмероприятието. Докарват се и десетина автобуса от Шумен, Разград, Велико Търново, Бяла и Горна Оряховица. Чиновниците от тези градове са изпратени на екскурзия в Русе, в работно време и за държавна сметка, тоест за ваша сметка. Нали вие сте данъкоплатците? От 15 часа до 16,30 часа измамените простосмъртни българи опитват да се доберат до високия гост, но безуспешно. Лакеите от полицията и ДАНС пропускат в залата само организираните „туристи” от общинските и областни управи. Всичко е ясно!

Автоматично в мен напират няколко послесловия:

Първо: Доколкото знам, другарката Меглена Кунева е шеф на формацията „България на гражданите”. Е, вече ми е ясно и кои са гражданите.

Второ: Ирландската пастирка Роската Плевнелиев се показва като истинска страхливка – странно. Повечето жени са смели, някои дори са с повече кураж от мъжете.

Трето: Полицаи и прочие слуги на ДОПГ (държавна организирана престъпна група) да не плачат срещу условията за пенсиониране, ниски заплати и т.н. Сами са си виновни – пазят бандитите от народа.

Четвърто: Четворната коалиция: ГЕРБ, РБ, АБВ и Патриотичен фронт са още по-изпедепцани от тройната – БСП, ДПС, НДСВ. Действат на принципа – колкото по-нагли, толкова по-нагли.

Пето: Тимерманс да не си мисли, че не знаем какво се случва в Брюксел. Знаем. Същото, като в България. Управляващите крадат и лъжат, само че в много по-големи мащаби.

Туй то. Изпаднах в транс от тоя трансграничен, транссексуален, транс не знам какъв си гнус.

 

Ивайло Зартов, 11 юни 2015 г.