5717dce6c361882e758b458b

 

 

 

 

 

 

Foto: ©Robert Atanasovski/AFP

Попитахме 100 човека: „Кой е най-гениалният ‘убавец на Балканите?“. На 1-во, 2-ро, 3-то, 4-то и 5-то място хората класираха Боко-Боко, ‘убавецът от Банкя. Неговият поразяващ ум не знае предели, мъдростта му е пословична и разтърсваща: Положението в Македония щяло да се дестабилизира, защото македонската полиция била затворила границите си за ордите нашественици от Близкия и не толкова близък Изток. И защото била използвала срещу тях сълзотворен газ и гумени куршуми. Бре! Ти да видиш?! Версията на Боко-мъдреца е просто чудесна, само дето за нея дори и не подозират хилядите въстанали против корупцията граждани в Скопие.

Общественото доверие е взривено от изтеклите записи на телефонни разговори между управляващите. Президент, премиер, вътрешният министър, шефът на македонската ДАНС и прочие чорбаджии ясно и категорично декларират незачитане на законите, погазване на човешките права и открито се гаврят със сънародниците си. Македонската ДОПГ (държавна организирана престъпна група) не се свени да подхвърля фалшиви доказателства, да вкарва по затворите опонентите си, да взривява колите им, да изпепелява бизнеса им. В телефонните разговори всичко това се чува дотолкова брутално, че човек се чуди как е възможно това да е истина. Нима такива изроди управляват страната? Усеща се садистичното удоволствие у властимащите как не само ще осъдят на 10 години противниците си, но и как ще пратят „педераст с голям кур да ги ебе“ и как ще разберат какво работят жените им и ще ги оставят без доходи – ще ги занулят. Не слагам червена точка преди горното изречение, защото това не са мои измислици. Това е действителността в Македония.

А каква ли е картинката в България? Какви ли цинизми си говорят помежду си българските чорбаджии? Дали са по-различни от събратята си в Скопие?

Току-що назначена съдийка горещо благодари на шефа на Сигурността и му се кълне, че ще му е задължена до гроб.

А колко магистралки в България са задължени до живот на бивши ченгета, политици и олигарси? Колко прокурори и съдии са назначени от Гоце, Ахмед, Вальо Златев, Гергов, Боко…? Колко са преминали през партийните квоти за последните 26 години?

Световните медии, че дори и родните – абсурдистански, всички ни показват бунтовете в Скопие, разказват ни за причините, пускат ни записите, обясняват ни до какво ниво е стигнало шуробаджаначеството в Македония – докопалите се до кокала са минимум братовчеди. Цял свят гледа и знае, обаче наш Бойко Борисов пак си бае… Само той, Негова Премъдра Светлост не забелязва нищо друго освен стълкновението между мигранти и полиция на гръцко-македонската граница. Това е. Според него Корупция в Македония няма, точно както няма и в България. Ние нали сме си роднини и си приличаме като две пъпки на гъза. Така де, корумпирани са румънците и затова вкараха по затворите десетки министри, депутати, кметове и магистрати. Те мамалигарите са зле, те да му мислят. В двете Българии такова животно, като Корупцията нЕма и не ке се роди. Питайте бате ви Боко, ако не вЕрвате. Он ке ви поразтега локумите, ке ви забаламоса и ке ви приспи. Между другото да ви призная, че съм леко притеснен за нашиот мъжага. Гласчето му нещо взело да изтънява, станало е едно такова пискливо и тъъъничко, като на жена. Дали от лъжите, дали от възрастта или пък от преиграване, ама като го слушах как жално вие за някакви карикатури, направо ме досмеша. Този чутовен юнак, майсторът на баламосването, да рИве кат’ мома. Чувал съм, че човек може и да се посере в ефир, само и само да ти отклони вниманието от важните неща.

А днес те са: Скопие въстана срещу корупцията, срещу ДОПГ.

Скопие въстана, София – не.

 

Ивайло Зартов, 15 април 2016 г.