cbig_2511465

 

 

 

 

 

dnevnik.bg/comix

 

Съседът Георги е много готин. Вярва в Дядо Коледа и в Дядо Мраз. Влюбен е в Снежанка и непрекъснато се оглежда за седемте джуджета. От известно време обаче в очите на Жорката я няма искрицата. Ходи един такъв посърнал и тъжен. Не се сдържах и го попитах какво му е. Болен ли е, какво се е случило?

– Ох – изхлипа Гогата – Вече нищо не е същото. То отдавна не е, ама нали все се надява човек… Готов си всячески да се самоизлъжеш, щото много ти се иска да вярваш в чудеса… Ох, как боли.

Нищо не разбрах. Виждам го, че страда човекът, но защо – не схванах. Изведнъж, докато аз се чудех, той се отприщи и си изля цялата болка:

– Ето, видя ли какво стана на 20.04.2016? 5-та поредна присъда за Волен Сидеров, 5-та пробация и глоба-удържане на % от депутатската му заплата. Кое е интересното ли? Първоначално Волен отричаше, не признаваше вина. Като талибан се бореше, щото бил невинен и набеден. И хоп! Салто-мортале, фокус-мокус изведнъж се признава за виновен. Сам се признава и сключва 5 споразумения с прокуратурата за по-благи присъди, които съдът одобрява. Волен – невинният 5 пъти се признава за виновен! Така. Сега въпросът е кога лъже величавият борец за рубли? Когато се кълнеше, че е девствен или когато 5 поредни пъти се примоли за милост? Ситуацията всъщност не е напълно нова. Всеки, който не е с деменция помни как Сидеров предизборно крещеше, че Бойко Борисов е мутра, престъпник, бандит, братовчед на Дявола… И пак същият оратор, веднага след изборния ден пристана като вярна невеста на бандита и обяви, че е по любов..? – Жорето се задъха и аз успях да се вмъкна в паузата:

– Добре де, какво ти дреме пък на теб, че Волен лъже?

– Как какво? Нали се нарича патриот, националист, борец за правдини… Срамота! Умирам от яд. То и кума му Далавери Симеонов, и той е същата стока. По сто пъти на ден се тупа в гърдите, че е истинският, оригиналният патриот, националист и борец за правдини: „Ние патриотите – това, ние патриотите – онова…” Да де, ама пак всеки, който няма амнезия помни как по ТВ Скръб /СКАТ/ плюеха по Бойко Борисов и пак за същото, че бил мутра, престъпник, бандит, акушерка на Злото… и т.н. И какво стана? Волен №2. Минаха изборите и Далавери повтори срамотата на кумеца си. И той се гушна с бандита, и той го заобича страстно и влажно. Трагедия. Преди като гледах кабеларката на Симеонов, ми ставаше драго – критики, разобличения, антикорупционни практики, репортажи срещу властта. А сега какво? Няма нищо за гледане. Умрели предавания за нищото. Дъра-бъра, международното положение, ракията, казаните за ракия и пак дъра-бъра за нищото. Тъпо, скопено и логично. Как да плюеш против себе си? Нали вече Валери е част от властта, нали вече и той се докопа до баницата, до кокала и до порциите. Срам! Ето това са тия двамата, дето най-силно врякат, че са патриоти! Мамка му, как да не полудее човек от яд? Какви патриоти бе? Лизачи, лъжци, отрепки…

Тук моят, иначе кротък съсед се отнесе и псува около 15 минути, при това без да повтори нито една от благословиите си. Явно много му се беше насъбрало.

– А помниш ли оня, третия смешник – Янето Янев, дето щеше да уволнява мутрата? И той се пенеше по трибуни и площади срещу бандита Бойко. „Стоп на корупцията!”, стоп на не знам какво си… И накрая – съветник на Борисов по антикорупционните въпроси!? А, стига бе! Ебаси патриотите, мъже били. Какви мъже бе? Путконосци в панталони, виждал ли си? Да ме прощават жените за сравнението, ама то това е най-гнусното от всичкия гнилоч, за който се сещам. Патриоти ми били. Тия другите поне са си откровени крадци. Гоцето, Бойко, Сергей, Иван, Ахмед, Симеончо… и цялата им шайка, тия поне не се напъват да се правят на родолюбци. Гепят, лъжат, смучат парите на данъкоплатците, та чак ушите им пращят. Дето се вика – и с гъзовете си ручат, но поне не заиграват с патриотичната линия. Ах, чакай да не забравя и Дудука от Пловдив – Баречката. Нали не ни е хванала склерозата? Помниш, че и той го раздаваше гига-патриотично. И той премина през двата етапа в сношенията си с Бойко. От „Генерале, мой кумир, моя пътеводна звезда…!” до закани за фелацио. Като ги наредиш един до друг Волен, Валери, Яне и Ники, знаеш ли коя е най-важната прилика/разлика между тях? Руският посланик. Пратеникът на Кремъл е почетен гвоздей на всички Воленови веселби. Когато балъците, излъгани от марката Сидеров намалеят достатъчно и той вече не успее да влезе в Парламента, тогава московският висок гост ще забрави за Волен. За какво му е, като няма влияние? Тогава обаче Товарищът ще започне да ни радва от купоните на Волен №2 – Валери Симеонов и неговите баш от по-най-„патриоти”. Маските ще паднат и водката пак ще се лее. А при Янето и Дудука руският посланик няма да играе казачок, те вече си изпяха песните и не са интересни. Ебаси продажниците, ебаси свиркаджиите! То, всъщност тия амеби не само за рубли са готови да свирят. За евра, долари… виетнамски донги и албански леки, за всякаква твърда и мека валута ще надуят кавала. Патриоти били. Боже, Боже…

Моят съсед Георги, вече видимо поуспокоен и останал без дъх, отново се оклюма и бавно закрачи в неизвестна посока, а след него се затътриха седемте джуджета, влачейки за косата бездиханната Снежанка…

 

Ивайло Зартов, 21 април 2016 г.