Обичате ли да лъжете? Това не е тест за честност, така че няма от какво да се притеснявате. Малко или много всеки послъгва. Какви лъжи познавате? Дребни, битови премълчавания на истината. По-едрички неистини или пък тлъсти и сочни манипулации.

Коя обаче е най-грамаданската лъжа? Как мислите? Ще ви спестя усилията – най-най от по- е Конституционната измама. Чл. 1 (1) от Конституцията на Република България гласи: „България е република с парламентарно управление”. Абсолютно нагло и безцеремонно твърдение, нямащо нищо общо с реалността. Парламентът е сбирщина от кукли на конци. Дупетатите слушкат и изпълняват желанията на своите партийни водачи, благодарение на които са станали дупетати. Именно от партийните вождове зависи как да бъдат подредени листите по време на избори. Ако си по-напред, имаш повече шансове да влезеш в Парламента. Всъщност всяка партия знае точно колко човека ще вкара в Народното събрание от всеки район на страната. Известни са бройките на избираемите места, на тези които са на кантар и на напълно неизбираемите. Дупетатите не се чувстват с нищо и по никакъв начин задължени към електората – към народа. „Народните любимци” са изцяло под контрола на своите партийни вождове, защото от тях зависи къде ще бъдат. По-напред или по-назад в партийните листи.

И какво се получава? Така нарочената парламентарна държава я няма. Имаме държава на партийните водачи. Те командват парада, те заповядват, те нареждат какво, как и кога да се случва в страната. Дупетатите са кухи, сламени фигурки, нямащи собствено мнение и воля. Нещо като надуваеми кукли за секс. Член първи от Конституцията лъже – България не е република с парламентарно управление. Родината ни се управлява от купчинка лайна, пардон от купчинка партийни функционери. Днес това са Бойко Борисов и Цв.Цв., Гоце Първанов и Румен Петков, Меглена Кунева и Далавери Симеонов. В предишните купчинки участие взимаха и екскрементите Сергей Станишев, Доган, Сакснезнамкойси, Болен Сидеров, Костов драгалевеца… Естествено това са само солистите. Зад тях и около тях стоят групички по интереси от олигарси, местни феодали, корумпирани съдии, прокурори и политици.

Решенията как да се управлява България, тоест колко и кое да се открадне, първо се взимат в групите, после се събират солистите, за да озвучат замисленото и да стиковат стъпките си. Така работи системата на ДОПГ (държавна организирана престъпна група). А Парламента – Народно събрание е ала-бала.

Неизбежно напират няколко извода: Щом главният, върховният, законът на всички закони – Конституцията започва с гигантска лъжа, е нормално да ни лъготят и на всички останали нива по веригата. Пак в чл.1, само че в точка (2) следва втората лъжа: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”. Истината е съвсем различна: „Цялата държавна власт произтича от ДОПГ. Тя се осъществява от ДОПГ непосредствено и чрез…”. Това е действителността – брутална, отвратителна и истинска. И няма как да не е така, защото Конституцията е правена от… Познайте от кого? От същите тези надуваеми кукли – дупетатите, с  малката и несъществена разлика, че не са от обикновеното Народно събрание, а от Велико. Иначе казано – великите дупетати създават великанските лъжи.

Живеем в измислен свят. Създаден от лъжци и за лъжци. Последният извод е животоспасяващ:

Ако обичате да послъгвате, не се смущавайте. Можете да лъжете, колкото ви се иска. Винаги ще си останете чисти, като изворна вода в сравнение с отпадъците, които са се докопали до властта.

Лъжи народе, сега ти е паднало!

 

Ивайло Зартов, 04 май 2016 г.