ostraka ill

Дразнят ли ви Бойко Борисов, Гоце Първанов, Станишев, Доган, Костов, Далавери Симеонов, Волен Сидеров… или някой друг от българските бейове? Ако не всички накуп, то със сигурност имате поне един чорбаджия, когото мразите от сърце, нали така? Псувате го, иска ви се да го пребиете, да го размажете… Знаете, че за него работи цялата система от башибозуци – полицаи, прокурори, съдии, бирници… и от това гневът ви още повече се усилва, а усещането за безпомощност ви задавя.

Какво да правите, как да излекувате душата си и да спрете сърбежа в ръцете? Оказва се, че в древна Елада, в Атина са намерили оригинално решение на проблема. Там е съществувала форма на гласуване, наречена остракизъм, при която за бюлетина са използвали парчета от счупена керамика – остракон. Върху тях избирателите записвали имената на онези политици, за които се смятало, че представляват опасност за държавата. Получилият най-много гласове бивал изгонван от Атина за 10 години! Ох, че кеф! Усещате ли с какво удоволствие ще кастрираме, пардон остракираме душманите си? Цялата тая сган от политици, дупетати, министри и прочие лапачи – със забрана да стъпват в България за 10 години! Шляпаме им по един черен печат на задниците и вън. Красота.

Да, ама не. Нещо не е наред в цялата тази разкошотия. Чрез приватизации, заменки, нагласени обществени поръчки и директни „усвоявания” паразитите са успели да откраднат милиони и милиарди левове от Родината ни (от нас) и са ги скрили в офшорните си сметки. И като ги остракираме, ние всъщност ги изпращаме при награбеното. Да, вярно е, че за 10 години им спираме кранчето и няма да могат да смучат кръвта ни, но това ми се струва недостатъчно. Къде-къде по-правилно е вместо да гоним мършите навън, да ги вкараме вътре. Който от българските политици получи най-много гласове, да не го пъдим от България за 10 години, а да го вкараме в затвора за същото време. Но с една малка подробност. Когато свикналият на лукс дерибей пожелае да яде, кюфтето да му излиза по 1000 лв. всяко. Искаш да папкаш ли, мамин златен? Няма проблем. Пържоли, кебапчета, риби, хайвери, чевермета, салатки…, каквото си пожелае ще му сервираме, но цените ще са съобразени със статута му на червей, ограбил народа си. Така, вместо ние да търсим къде е скрил награбеното, офшорните му сметки сами ще дойдат при нас. По същия начин ще им сервираме и напитки. От минерална вода до отлежали уискита,  шампанско, коктейли… Каквото си поискат, но по специалния ценоразпис. Една чаша вода – 1000 лв. Това ще им е най-евтината възможност. Все пак, нали са ВИП-аджии.

Тук му е мястото да отбележа, че без храна могат да издържат 30-тина дни преко сили. Но без вода – още на 5-6-ия ден ще се съсухрят и ще започнат да пеят. Този вид български контра – остракизъм ще има и много допълнителни ефекти и всичките са положителни. Хем ще върнем в държавната хазна откраднатото от допегейците (ДОПГ – държавна организирана престъпна група), хем ще спестим огромни разходи на данъкоплатците за тежки и тромави дознания, разследвания, съдебни процеси и прочие фокуси, които не са нищо друго освен форми на рекет и шантаж.

Хрумна ми и още нещо. Вместо тъпите реалита, с които ни „забавляват” по талавизиите, ще гледаме на живо как прекарват дните си в затвора нашите контра – остракирани ВИП гости. Готино, нали?

 

Ивайло Зартов, 03 юни 2016 г.