530159 Карикатура: Христо Комарницки

Бравооо…! Тапите гърмят, шампанското се лее. Празнуват българските държачки на микрофони. Излезе поредният доклад на организацията „Репортери без граници”. България е на зашеметяващото 100-но място по свобода на словото! Браво! Уникално, избиващо дъха постижение.

Преди нас са 99 държави, сред които Гана, Белиз, Лесото, Либерия, Бутан… Страни, в които човекоядството е все още на мода. Военни хунти, диктаторски режими… всички са преди членката на Европейския съюз – България. Ох! Толкова съм превъзбуден от радост, че ми се иска след всяко изречение да праскам възклицателни, поощрителни и много щастливи чертички с точки!!!!! Само че, колкото и да ги нахакам, все ще е малко. Резултатът е фантастичен и напълно заслужен. Изводът е безпощадно ясен – в България няма свободно слово. То, българското слово е оковано, арестувано и скопено. Редно е да благодарим на родните журналя, на подлогите на ДОПГ (държавна организирана престъпна група).

Добре, грандиозният успех е налице. Време е да пооберем емоциите и да потърсим отговорите на въпросите: кой, защо, как…?

Къде работят журналята? Електронни медии, вестници, радиа, телевизии. Кои са най-големите манипулатори? И децата знаят – телевизиите бъркат в мозъците най-дълбоко. Я да видим кои са БГ бъркачките. Тясно партийните АЛФА – АТАКА, СКАТ – НФСБ, ТВ7 – Бареков – ДПС се самоизключват сами. В тях самозадоволяването се редува с откровени лъжи и поръчкови репортажи. БНТ, БТВ и НОВА телевизии са водещите в бранша. Журналята в БНТ получават заплатите си директно от джоба на българските данъкоплатци. Но за кариерното им развитие и за това кой колко да получи се грижат властимащите – тоест бандитите, виновни за 25-годишния геноцид в България. Идентично е положението и с магистратите. И те се хранят с парите на българските граждани, но тях ги назначават пак същите престъпници – Станишевци, Борисовци, Костовци, Първановци, Догановци… Съответно – корумпираните и зависими прокурори и съдии опъват чадъри над разбойниците. Сега ще кажете – какво общо има това с частните БТВ и НОВА телевизии. Има, защото и на тях им се плаща по същата схема. Без значение е кой ще е на власт. Всяка година се харчи народна пара срещу опънати медийни затъмнения.

Ето данните само за 2014 г.:

Министерство на финансите налива по 180 000 лв. на НОВА, БТВ и ТВ7, за да рекламира резултатите от Оперативна програма „Административен капацитет”. За БНТ – 120 000 лв., БНР – 19 998 лв., Дарик Радио – 44 100 лв. Министерство на икономиката, за да рекламира програмата „Конкурентноспособност” – за ТВ7 – 350 000 лв., Дарик Радио – 249 000 лв., Елит Медия – 85 000 лв., България он еър – 349 998 лв., БНТ – 199 890 лв., НОВА ТВ – 199 500 лв., БНР – 179 890 лв. По програма „Техническа помощ” – за НОВА ТВ – 249 985 лв., БТВ – 249 979 лв., ТВ7 – 166 666 лв., Дарик Радио – 108 000 лв… Подобна умопомрачително разточителна е картинката по всички министерства. Всяка година от крадците, докопали се до властта се раздават милиони народни пари на журналята. Е, как да очакваме да чуем и видим нещо изобличаващо за плащачите. Абсурд. Невъзможно е. Все едно да се надяваме прокурори и съдии да се самоосъдят и да осъдят приятелите си от ДОПГ. Няма как да стане.

Та така. Още веднъж честито и 100 пъти наздраве за подлогите. Благодарим за най-несвободното слово в света. Пак наздраве и дано се задавите.

 

Ивайло Зартов, 03 ноември 2014 г.