Групата „Да защитим Ивайло Зартов от „правосъдната” ни система” беше създадена с цел да се опълчим срещу организираната престъпна група от олигарси и местни феодали, като Златев, Божков, Гергов, Фотев….и пр., и техните корумпирани слуги политици и магистрати – Борисов, Станишев, Доган, Костов, Велчев, Дърмонски, Георгиева, Тонева, Маджаров /съдии и прокурори/. Всички те заедно са отговорни за 24 годишния геноцид над българския народ, които ограбиха България и я напъхаха в джобовете си.

Конкретният повод бе поръчковият, брутален, скалъпен процес срещу Ивайло Зартов и медийното затъмнение, осигурено от зависими от шайката разбойници  журналя. Поръчители и палачи осъдиха Ивайло Зартов за присвояване и безстопанственост, в качеството му на управител на частна фирма – ООД без да направят ревизия на същата тази частна фирма и без доказани липси, според  единствената „експертиза” направена от обвинението. На три инстанции съдиите отказаха да се направи ревизия с думите, че нямало нужда, всичко било доказано. Самите следователи и прокурори не са я извършили. За всеки, който е прочел документите по делото се вижда ясно – това е гнусна, нагла поръчка, изпълнена от „боговете” в тоги по отвратително безочлив начин. Наказателна операция. Погазени са българските и европейските закони и човешкото право на защита.

В България няма към кого да се обърнеш за помощ и защита. Справедливост, законност и правосъдие не съществуват. Сами трябва да си помогнем, сами трябва да се защитим. Като не мълчим, като изкарваме на светло имената на бандитите в тоги и техните господари-поръчители. Несправедливостта и погазването на законите е практика в родината ни. Случаят с Ивайло Зартов не е единствен. Има още много подобни поръчкови процеси. Има и много обратни примери, в които кривосъдниците се използват, за да опънат чадър над олигарси, феодали и набедени за политици: …Ковачки – за 17 млн. измами с ДДС – оправдан; делото Сапард; Тонко Фотев, който е на свобода и продължава да се прикрива, като почетен консул на Русия в Бургас; заменки; контрабанда; приватизация-кражба; нагласени търгове; комисиони. Срещу престъпността по високите етажи на властта и корупцията изобщо не се предприема нищо, сами не могат да се самоарестуват и самоосъдят. Лъжат ни и ни обещават справедливост и възмездие и в същото време ни ограбват и запушват устата на всеки, дръзнал да се освободи от робството на шайката разбойници.

България е най-бедната държава в ЕС. Образованието и здравеопазването са съсипани. Няма пари за пенсионери, за деца, за майки. Безработните са около 1 млн. Два милиона българи бяха прогонени от страната. Дори и да работиш е невъзможно с мизерната заплата да си платиш сметките за ток, парно, вода… А с какво да купиш храна? Как да отгледаш децата си? Как да помогнеш на възрастните си родители?

Всичко това ни принуждава групата, създадена да подкрепи Ивайло Зартов в битката му да се разрастне. Нека това бъде група, която ще защитава всеки пострадал от геноцида. Нека това бъде група, която ще обедини български граждани срещу корупцията, срещу олигарсите, местните феодали и техните слуги в тоги. Независимо от различните ни партийни принадлежности или липсата на такива. Без значение е какво ни разделя, нека се обединим в главното. ДА ЗАЩИТИМ СЕБЕ СИ, ДЕЦАТА СИ! Да върнем смисъла на думите СПРАВЕДЛИВОСТ, ЗАКОННОСТ, ПРАВОСЪДИЕ. Когато това стане, тогава ще бъдем и богати. Когато върховенството на закона се случи на дело, а не само в предизборните обещания на бандитите, тогава няма да има нужда от подобни групи. Но докато не извоюваме свободата си, трябва да се обединим. Да загърбим различията помежду ни.

От  администраторите

„…Да не мълчим пред неправдите. Да не се навеждаме на властимащи. Да счупим оковите на собствения си страх. Стига робство и тиранство! Стига ни 24 години геноцид!

Всеки участник в тази група е смел и свободен българин, отхвърлил робството. Заедно ще победим. Всички ние заедно ще се погрижим нашите данъци да не се крадат. Ние сме суверенът, ние плащаме заплатите на кривосъдници и политици. Да им припомним, че са объркали господарите си. Не можем да разчитаме на събуждане на тяхната съвест или помощ отвън. Не можем повече да чакаме светлото бъдеще.

Приятели, няма да е лесно, ще има провокатори, опити за дискредитация и откровени оплювания. Не падайте духом. Системата ще се защитава. Ще се опитат да запазят награбеното и да продължат да ни ограбват. Да ни манипулират, да ни разделят, да ни настройват едни срещу други. Ще ни плашат с репресии, наказания, скалъпени процеси, затвор. Но вече е късно за тях… Нищо не може да спаси алчните свине от справедливия ни гняв. Ние вече сме прогледнали, вече знаем кои са истинските ни врагове. И ще ги победим!  

Ивайло Зартов …”