Гледах по телевизията  репортаж за Гергана Червенкова. Тя е български гражданин, но чужда държава я изисква, за да я пъхне в затвора за 68 години. Родните дупедавци в тоги естествено са готови  да изпратят не само нея, а дори и децата й. Ей така, като бонус. Ако и те не стигнат, за да се утоли неутолимата жажда на чуждата държава да ни има, проститутките-кривосъдници като нищо ще пакетират цялата рода. Братовчеди, лели, баби, дядовци, всички ще предадат.

Иначе казус няма. Гергана работи в България за английска фирма, която продава лекарства в САЩ. Намерени са забранени субстанции. Екс вътрешният министър на много вътрешните работи Цветан Цветанов обявява българката за „мозък” на схемата. Американците искат България да предаде българската гражданка. И нашите смъкни гащници козируват. Нищо, че българката не е нито собственик на фирмата, нито пък е стъпвала в САЩ през последните 20 години. Американците не са виновни, те могат да си искат. Наша работа обаче е дали ще им дадем Гергана или ще им покажем среден пръст. Точно, както те самите биха постъпили, ако ние искахме от тях да ни предадат гражданин на САЩ.

Между впрочем на българските кривосъдници и надуваемите кукли, набедени за политици им е все едно пред коя чужда държава се навеждат. Желанията на посланика на Русия например се изпълняват на мига. Лично българският бивш Главен прокурор Борис Велчев му служеше безропотно. Да не говорим за съдии и прокурори от ВКС, ВКП, апелативни, окръжни и прочие слуги…

Гергана, какво тук значи някаква си Гергана? На кого му пука? За нея? За децата й? Със сигурност на корумпираните политици и магистрати не им дреме. Те се грижат само за личните си интереси и за интересите на олигарси и местни феодали. Шайката разбойници осъществява 23 години геноцид над собствения си народ. Откъде накъде ще ги е грижа за Гергана и децата й? Гергана е арестувана, мъкнат я като мечка по съдебни зали, охраняват я като масов убиец, държат я зад решетки. Да не би да се отскубне, да избяга и да нахрани децата си. Но има и една добра новина. Скопените български медии и „смелите” журналисти взеха, та отразиха случая! Да не повярва човек! Как е минало през автоцензурата им, и как така посланикът на САЩ  е забравил да ги „помоли”  да си траят. Виж, неговият колега от Москва такива грешки не допуска. Едно скръцване на братушката е достатъчно. И „ни чул, ни видял” става любимият медиен хит за 4-5 години. Слава на Бога в случая с Гергана действа не дядо Иван, а чичо Сам. Иначе нямаше да разберем нищо. Но, майната им на нашите кривосъдници и надуваеми кукли.

Ние сами, ние българските граждани сме длъжни да защитаваме Гергана, Цветанка, Иванка и Петър, Георги, Васил…Независимо как се казва поредната жертва на сляпата, глуха и безсърдечна Темида Българска. Трябва да ги защитим, така както се борим за себе си. Защото няма чужда болка, няма чужда неправда. Никой не е застрахован, че утре той няма да се окаже жертвата. Трябва да принудим овластените дупедавци да си вдигнат гащите и да се изправят. Веднага, без да чакаме някой друг да го свърши, вместо нас. Да ги заставим да не предават нито една Гергана.

Ивайло Зартов, 23 май 2013 г.