images

Лидия се самозапали пред президентството. Вече свикнахме. Поредният български гражданин не издържа на щастливия живот и се самоуби.

Сухата статистика сочи… Всъщност, нищо не сочи. Няма данни колко българи се самоубиват на месец или година. Само през януари и февруари 2013 г. се прокрадна цифрата 125 човека и оттогава – тишина. Крият от нас броя на официалните самоубийци. От ДОПГ (държавна организирана престъпна група) не искат да ни плашат, но не от загриженост там някаква си човешка. Страх ги е да не се масовизира процеса. Ако всички дойни крави умрат, кой ще плаща данъци? Какво ще крадат Борисовци, Станишевци, Костовци, Догановци, Симеончовци … и прочие бандити?

Разбира се това че българката гореше, изобщо не попречи на основните чесачи на езици. Както обикновено талавизиите се надпреварваха в дълбокосмислено дъра-бъра.

БНТ обаче избиха и рибата, и жабите. Водещият Димитър Цонев, който преди време се беше отдал на жълтопартийните интереси на НДСВ, а дъщеря си пък я вреди в Барековата шайка, сега се вайкаше. И за да не му е самотно си беше поканил гост – проф.Михаил някой си. Двамата пожелаха на новите – стари управляващи да крадат по-малко. Ако гепели само 15% или даже 30%, щели сме да се оправим. Констатираха, че досега практиката била да се граби на 90%. Водещ и гост декларираха, че стискат палци на властимащите и толкоз. Туй то! Нито дума за това, че са крали през последните 25 години, че трябва да бъдат наказани, че трябва да им се отнеме награбеното и да се върне на народа. Нито дума за възмездие и справедливост. Само хилави благопожелания да крадели по-малко. В същото време Цонев прочете думи на Райко Алексиев, писани през 1937 г. Прочете ги и пак започна да се тръшка, ама как така нищо не се променяло в България. Защо са толкова актуални? Защо нищо не се случвало?

„… днешните министри пазят старите, а бъдещите пазят днешните. Това е задачата на БГ управляващите – да крадат заедно и да се пазят едни други.” – тюхкаше се „журналистът”. Потресен бил, шокиран. Дожаля ми за него. Явно е забравил, че и той е виновен за геноцида в България, защото от години сапунисва бандити като Станишев, Борисов, Доган, Костов, Симеончо… От години им се мазни, вместо да ги прокълне.

Трагикомични са 99% от БГ „журналисти”. Все са учудени как нищо не се променяло в откраднатата с тяхна помощ държава.

Лидия изгоря. А директорът на дирекция „Сигурност” в Столична община Красимир Димитров уточнява, че не е получавана заявка за протест под такава форма пред президентството!?

От прокуратурата също уточняват, че били образували досъдебно производство за склоняване към самоубийство!? Прави са. Склоняване има. Прокуратурата като част от ДОПГ трябва да се самообвини, а след това и съдът като част от ДОПГ да се самоосъди. Освен това трябва да обвинят и осъдят и другите две звена на Шайката – политиците и олигарсите.

Дните си минават, годините се търкалят, а в България всичко си е по старому. Жертвите на геноцида се самозапалват. Паразитите продължават да грабят. Журналята се вайкат.

Въпросът е: Кой? Кой налага справедливост и възмездие?

 

Ивайло Зартов, 04 ноември 2014 г.