Ето, пролет пукна, а ние – не. И втори април пак си дойде. Паметна дата – 1 година творческа командировка в х-л „Затвор”. Всъщност мегапродукцията започна още на 28.06.2010 г., когато разбеснелият се сценарист, почетен консул на Русия и доказан блудник (линк към решението на СГС от 17.01.2012 г.) Тонко Фотев нареди на слугите си в тоги – бургаския прокурор Маджаров и следователчето Гайдаров да ме арестуват. Неговият съратник и продуцент – екс полковникът от КГБ, екс депутат и вечна мутра Г.Гудков нежно застана зад творческия замисъл и включи в колектива и другаря екс посланик на Русия – Потапов. Тримата баш юнаци наеха за главен консултант, не кого да е, а екс Гладния прокурор на Република България Борис Велчев. Последният е известен в кинаджийските среди като другарят, който вечно няма достатъчно доказателства за корупция по високите етажи на властта. Мотивиран и въодушевен от оказаната му чест, шефът на Несветата инквизиция писмено нарежда на кривосъдниците си: „Да се окаже пълно съдействие на другарите от съветското посолство!”. Това развързва ръкавите и гащите на изпълнителите на терен. Прокурори и съдии смело хвърлят и изгарят на кладата закони, канони, правила и прочие ограничители. Творческият им полет е свободен, безконтролен и абсурдно красив. Осъждат ме за присвояване и безстопанственост, в качеството ми на управител на частна фирма, без да направят ревизия на същата тази частна фирма. Новаторството им е очевадно. Разюзданата фантазия на българските проститутки в тоги създава истински шедьовър. Най-сладкото е, че през целия снимачен период не свалят лозунга си: „Няма нужда от ревизия, всичко е доказано!”?!?! За десерт, вместо общоприетите „Край” „Fine”, „The end”… и подобни завършеци, отново оригиналничат: „В името на народа!”?!?! Явно с това неуместно обобщение са решили да заместят имената на поръчителите на продукцията. Малко тъпичко от страна на върховния кривосъдник Дърмонски, ама карай, кой ти гледа. Нали целта е постигната – връчиха ми награда от 9 години за главна мъжка роля.

До тук всичко бе по план. Сценарият леко се обърка обаче, когато на 04.01.2011 г. ме „пуснаха” в домашен арест. Взех, та прописах. После пък, вместо тихичко и кротичко да кютам и да се радвам на отличието си, отрязах пръста си, за да подкрепя протеста си срещу творческия колектив и цялата шайка от олигарси и корумпирани политици и магистрати, откраднали България. Постигнах очаквания ефект – стената от мълчание и бездушие падна. Другата стена – от корупция не помръдна. Както и предвиждах, тя се направи на глуха, сляпа, няма, саката… типично за Темида Българска. И сега, ето ме тук – в творческа командировка, в хотела с интересното име „Затвор”. Старая се да се отблагодаря с всички сили на творческия колектив, който ми осигури прекрасните условия да пиша. И успявам да ги радвам. За последната 1 г. написах над 150 радости, а общо откакто ме запознаха с химикалката, са над 350. Някои от материалите надхвърлиха 50 000 прочитания. Блогът (http://ivailozartov.org/) сам по себе си е подарък за ДОПГ (държавна организирана престъпна група). Благодарността ми е безгранична. Скоро ще ги ощастливя и с първата си книга. Да не забравя да спомена и уж новия Главен прокурор – Цацаров. И той се оказа член на ДОПГ. Нормално. Бандата си го назначи и той 7 години да няма достатъчно доказателства за корупция по високите етажи на властта. Точно затова е задължително висшите магистрати да се избират пряко от българските граждани, а не да се назначават от олигарси и политици-проститутки, както е в момента. Но, стига толкова разговори за изкуство.

Сега се обръщам към стотиците, хиляди приятели, които ми пишат. Страхотни сте! Гордея се с вас! Вие сте смели, прогледнали и решителни българи. От вас се страхуват чудовищата и злодеите, облечени във власт. Вие, свободните български граждани ставате все повече и повече. Щастлив съм. Вие знаете, че отговорността за по-добрия живот на родителите ни, нашият и този на децата ни е само наша. Заедно, с обединени сили ще накажем виновниците за 25-годишния геноцид над българския народ.

Приятели, благодаря ви за всеки ред, за всяка дума.Фантастични сте!

Ивайло Зартов, 02 април 2014 г.