Нали знаете, че в България всичко се подслушва. Но със сигурност не ви е известен фактът, че вече се подслушват и мислите на хората. Ето ви малко подслушани мисли от българското правителство. Записът е направен преди да се вземе решението за ударна разпродажба на държавни земи с цел да се съберат пари за агросубсидии.
“Как да направим милиони, откъде да вземем пари да си купим яхти? Къщи в Швейцария, пък и за децата да помислим, да завършат Оксфорд, и на тях ще им трябват коли, къщи и яхти. Еех, лесно им беше на тарикатите преди нас, замениха чукари за плажове, дръпнаха от банките пари, добър удар направиха. Преди тях пък с тая приватизация, сладка работа, събуждаш се сутринта и хоп вече си милионер. Мама му стара, а ние какво да правим? Няма да сме вечно на власт я. Какво остана в тая шибана държава? Да е-а ……..да е-а.” Тук са записани няколко мисловни шедьовъра, но поради липса на червена точка ги прескачам. “Опаа, ами да, има държавни земи. Защо да не ги продадем, ще направим пари от комисионни, може и на себе си да продадем чрез подставени фирми, после ще ги заложим на банките и готово – ето ти ги милионите. Кое може да ни попречи? Нищо, народът ще си мълчи, няма да посмеят да поискат референдум, никой няма да гъкне, че земята не е наша и нямаме право да я продаваме, ще си траят. А и ще го представим, че го правим заради тях, агросубсидии ще им раздадем. С тия от следващото правителство ще се разберем, ние как не закачаме предходните и те на нас няма да ни търсят сметка. Само от заменките осем милиарда лева изкараха и глобите от Европа ще оставим държавата да ги плаща. Малко ли им е? Сега е наш ред. Леле тия гърци колко са залупени, държавата им е фалирала, с хилядите острови. Досега да ги бяхме продали. Ама карай, пак ще си купим по някой и друг остров, като приключим с нашата разпродажба. И журналистите няма да създават проблеми, два -три дни ще попишат и толкова, знаем се. Ами това е, стига сме мислили, да се захващаме за работа. Ударно !”
Записът на мислите е предаден за експертиза на независима лаборатория в Бандитостан и се очаква до десетина години да стане ясно дали е манипулиран. Каквото и да означава това.
Обръщам внимание на следния факт. Властимащите дори и в мислите си не допускат, че полиция, следствие и прокуратура биха могли да имат нещо против.