2478Карикатура: Христо Комарницки

Кои са според вас най-смешните телевизионни предавания? „Господари”, „Комици”, „Голи истини”….? Може да има и още някое, но са ми скучни. Сухи, изкуствени и прекалено очевадни плоски напъни. Обаче, като си пусна вечерните „Новини”, се сривам от смях. Убийствен хумор.

Ето, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се похвали, че според статистиката на МВР, битовата престъпност била намаляла със 70%. Ихааа! Веднага се сетих за предходника на Йовчев – екс министърът Цветан Цветанов. Той пък  се фукаше, че прекършил гръбнака на организираната престъпност. И каква стана тя сега?! Едната едвам крета в инвалидна количка, а другата – джобен вариант. Браво на Цветан – Цветлин, браво! Сега остава следващият МВР юнак да размаже безжалостно физиономията на престъпността по високите етажи на властта или поне да отчете 99,99% намаление. Ама, в каква държава живеем само, а? Вече не си заключваме вратите. Никой не напада, не пребива и не обира бабите и дядовците по селата. Децата ни не могат да си купуват наркотици в училищните дворове. Остана само ДОПГ (държавна организирана престъпна група) да се справи сама със себе си.

Въодушевен скочих на крака и затанцувах пред телевизора. Урааа!!! Дайте още от същото – заподканях режисьорите на „Новините”. Чуха ме. В парламента се появи шефът на Сметната палата Валентин Димитров. На него не му пукало дали още три години щял да бъде ръководител. Ама тъкмо да почне да прави реформи и сега искат да го сменят. Иначе за деветте години, докато той бил началник, са установени много нарушения, но нито едно престъпление. Ако било имало, прокуратурата да се самосезирала… Аха, да де ама екс главния прокурор Борис Велчев, и той милият за седем години все нямаше достатъчно доказателства срещу престъпността по високите етажи на властта. Тю, да му се не види! И защо ли ни набеждават, че сме най-корумпираната държава в Европа?

Сигурен съм, че наследникът на Велчев – Сотир Цацаров успешно ще се справи със задачата и той да не намери никакви доказателства срещу бейове, аги, чорбаджии и боляри. Нормално…

Депутатите пък, щели да си купуват нови 30 автомобила. Един милион и двеста хиляди лева от парите на българските данъкоплатци ще послужат за по-комфортното возене на важните дупета. Преди година се снабдили с 50-60 новички возила, но още им трябвали. Оплакват се народните любимци.Теснички им били колите. Ниски, лампичките им светели безразборно, а и пуканки не правели. На тази новина се просълзих от смях. Заедно с мен по една-две сълзи със сигурност са отронили и около 2 млн. пенсионери, дето се чудят дали да си купят хляб или да платят сметките за ток, парно, вода и лекарства. Няма как да не са се развълнували и безработните 500-600 хиляди българи. И майките, вперили погледи в децата си и те са си казали – Нека да си купят, да не се мъчат нашите депутати. А децата ни ще пореват, пореват пък ще им мине. То гладът не е болка за умиране. Важното е ТЕ да са добре, народните избраници.

В същото време от „Наглост без граници” предлагат операция „чисти крака”. Всеки желаещ да тъпче българите предварително да си измие и остърже краката. Да декларира има ли, няма ли гъбички. Да си изреже ноктите, да ги запили и чак тогава, ако ще да скача трупешката върху гръдния кош на българина. Хигиената е важна. Друго си е, като крадеш с „чисти” ръце. Нищо, че ръцете са всъщност протези. Нищо, че някой друг ги направлява с гранясали от 25 годишния грабеж нокти. Ах, тези „Новини”. Какъв изтънчен, деликатен и хигиенизиран хумор! Нещо не ви е смешно ли?

 

Ивайло Зартов, 10 март 2014 г.