1417611951_5_559xoff news Снимка: Off news

Да му се не види! Путин забранил вноса на говеда от България, заради случаите на син език по добитъка. Жалко, де да можеше да изнесем накуп всички говеда със сини, червени, сиви, жълти, сиросинкяви… езици. Имаме ги в изобилие. Опасоха цялата държава за 25 години.

Да му се не чуе! Пак същият другар Путин по време на посещението си в Турция казал, че спира проекта „Южен поток”. Да сме забравили за него. България не била дала разрешение. Не може да бъде! Това не го вярвам. Негово императорско всевишие да чака от крепостните си селяни Боко, Серго, Георги, Меди, Педи и Валерко… някакво си там разрешение. Глупости. Абсурд!

Да му се не знае! Деформаторите и разни културтрегери „смело” скочили срещу Слави Бинев, защото станал председател на Комисията по култура в Парламента. Митинги, протести, да се откажел сам, защото бил мутробарон, чалгаджия… Знайни и незнайни светила и звездички на родното безкултурие изригнаха. Възмутените юнаци припомнят, че Бинев е бил мутра, рекетьор и минимум е участвал в зачатието на чалгата в неговото заведение „Биад”. Браво! Радват ме тия безстрашни стожери на българската култура. Истински герои. Дано само някой да не вземе да се самозапали от тез радетели на чистотата. Предлагам да им издигнем паметник в градинката пред „Кристал”. Да ги наградим с ордени за храброст. Да ги удостоим… Опа, я чакайте малко. А бе, еей, алооо…! Смелите, защо не скачате срещу Бойко Борисов? Той не е ли 100 пъти по-голяма мутра от Бинев? Не е ли баш рекетьорът? Не е ли той бащата, майката, лелята и шуранайката на тоталното чалгизиране на България във всички сфери и аспекти? Алоо, борците за справедливост! Нима до вчера не се гнусяхте от Боко Тиквата, нима не го наричахте бандит, престъпник, разбойник? Бойко също е председател на комисия, при това на тази, която отговаря за грабежа и геноцида. А, скочете му де! Какво стана с вашата сърцатост? Нещо не ви стиска или пък не ви излиза сметката. Що да рипате против Боко? Да не сте луди – човекът раздава парчета от баницата. Парчетосва за пореден път България и току виж ви подхвърлил някой недооглозган кокал. Мутрата на всички мутри предлага министерски кресла, зам.министерски лигавничета. Назначава областни управители, шефове на агенции, комисии, фондове… Та, какво стана, страхът или алчността ви пречи да протестирате срещу Боко? Какво толкова? Може да насъска държавните кучета – полицаи, следователи, прокурори, съдии, бирници… да ви вкарат в държавната месомелачка и да ви изкарат след години на кайма. А може и да ви понатрошат няколко яки момчета, или пък да ви пръснат мозъка върху жълтите павета, или пък… Много работи могат да ви се случат. Но вие сте лъвове, страх нямате. Само дето сте малко алчни. Боко се кани да вземе 8 млрд.лева нов външен заем. Уха, текат ви лигите, нали? Все нещичко ще има и за вас. Защо ви е да протестирате срещу престъпника от Банкя? Откъдето и да го погледнеш, не е изгодно. Това вашето, ако не е страх или алчност, тогава е болест – амнезия, склероза, забраванчество. Това ще да е. То и Валерко Скатски рязко забрави да плюе Боко. Янето и Волен и те страдаха от същото. Ту го кълняха, ту го облизваха страстно, та чак пъшкаха. Ама нищо, я дайте сега да подскачаме срещу Бинев, а утре ако и той почне да раздава порциите, ще си намерим друг, за да се правим на безстрашни и принципни герои. Културно, нали?

Ама пък и тоя Путин как ме дразни. И Обама нещо ме нервира. Да ги нахрача ли, да ги оближа ли? Да му се не види!

 

Ивайло Зартов, 02 декември 2014 г.