inner10414607

Бойко Борисов бил лъжец. По един и същ въпрос сутринта имал едно мнение, на обяд – друго, а вечерта – трето. Освен трите основни версии, през деня се появявали още около 15-тина плаващи полутвърди – полумеки решения. Въобще това Бойко Борисов да ти даде дума, да ти обещае нещо, нищо не значело, защото той не бил обикновен лъжец, а патологичен…

Чували сте ги тия приказки, нали? Аз им се наслушах и си викам: А бе, тоя човек не може да е чак такъв идиот. Трябва да си има някаква причина за неадекватното му поведение. Оказа се, че причината не е една, а са много, ама страшно много причини. За да го разберем, се налага да му направим едно леко анализче. Какви са желанията Бокови? Какви са неговите мечти и цели? Да продължи да граби, да запази вече награбеното и да не се повдига въпроса за неговото минало. В общи линии това са трите главни въздишки на Боко. За да се случват е необходимо той да остане на власт, но не просто да е най-отпред на сцената с микрофона. Много по-важно е да успее да бетонира тила си. Да навърже към себе си достатъчно прокурори, съдии, полицаи, журналя и прочие обслужващ персонал, които да му служат до гроб. Слугите обаче, колкото и да са талантливи не могат да му дадат главното – гаранции за необратимост на процесите, безнаказаност и безоблачно бъдеще. Тези благинки наш Боко може да получи само от чуждите си господари. Като всеки васал и той е зависим от благосклонността на така наречените „велики“ сили. За да имат полза от него, за да им е нужен, той трябва да е в позиция, от която да може да защитава интересите на господарите си на поверената му територия, в случая – България. От тук започва шизофренията на носителя на черен балтон.

Никак не му е лесно да угоди на всички. Според бившия руски посланик Потапов, Бойко Борисов е много по-наше момче от Гоце Първанов, Станишев и Волен Сидеров взети заедно. Американците са наясно, че Боко е дупе и гащи с руснаците. Ето какво пише в „секретния“ доклад на посланик Джон Байърли от 05.09.2006 г.: „Борисов поддържа тесни връзки с руското посолство и с ЛУКОЙЛ“. „Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност“. Докато в същото време: „Борисов често се хвали с близките си връзки със службите за сигурност на запад, включително и тези в САЩ“. „Борисов многократно ни уверява, че подкрепя близките отношения със САЩ, включително и базирането на американски войски на българска територия“.

Какво виждаме дотук? Зависимият от Москва Бойко Борисов се натиска и самопредлага да бъде зависим и от САЩ, ако те се навият разбира се да ползват обща проститутка с руснаците. Защо руските господари нареждат на Боко да подкрепя разполагането на американски войски в България? Отговорът е очевадно елементарен, прост и исторически обоснован. Защото това дава възможност на Путин да сочи с пръст агресивната американска политика, как те разполагат свои бази все по-близо до Русия. А това му дава възможност да укрепва, да бетонира собствената си вътрешна власт. Чрез соченето на външния враг, на все по-засилващата се опасност: Ето, американците разполагат свои бази и тук, и там, и там… Ето, трябва да увеличим военните разходи, да се мобилизираме, да се стегнем, да дадем отпор на евентуалния агресор… Подобни психологически обработки на населението винаги действат в полза на Путин. Управляващите в САЩ и Русия имат полза едни от други, само ако си противостоят, ако са врагове. Те нямат полза да бъдат партньори. Всъщност тяхното партньорство се изразява в това публично да се карат, да се боричкат, да се плашат, да се обвиняват… Театърът е подобен на този между българските партии – как се „карат“ по между си за пред балъците -избиратели, само че играта е на много по-високо ниво. Боко всячески се старае да си изгради образ на човека на САЩ и Европа, като в хвалипръцкането си прекалява и преиграва. Но от доклада на Байърли се вижда, че американците нито са слепи, нито са глухи: „Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „ЛУКОЙЛ България“ Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев (и Русия) играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Взаимоотношенията Борисов – Златев са много по-дълбоки и по-широки от това, което се вижда в публичното пространство. За тези взаимоотношения получихме информация по други канали“. И още: В грама от 2008 г. на посланика на САЩ Нанси Макълдауни четем: „Независимо от проевропейското му говорене, според вътрешни източници Борисов е по-скоро „скрит“ коз на руснаците. Той е близък на директора на ЛУКОЙЛ в България – Валентин Златев, за когото се твърди, че е спонсор на ГЕРБ с пари в брой“. „Диверсифицирайки залозите, Златев също е и голям финансов покровител и на БСП, и на други политически партии в България“.

В последното изречение виждаме нещо, което отдавна си знаем – в България политическите партии са всъщност от един отбор. Те са с общи кукловоди – спонсори и само за пред малоумните и лековерни избиратели се правят, че са различни. Уж едните са леви, другите – десни, в центъра, отдолу, отгоре… Русофилски, русофобски, проевропейски, турски, „патриотични“, баш от по-най-патриотични… Надуваемите кукли – политици само играят театър, като уж се ритат по кокалчетата , разделят и управляват българските граждани, тоест грабят. Тези неща си ги знаем. Трябва да си кръгъл, тотален и завършен кретен, за да не си го разбрал през последните 26 години. Най-пресният пример можете да видите от записа на конгреса на Гоцевото АБВ. Разлюбилите Бойко Борисов (Гоце Първанов и Румен Петков) седят на трибунката. Официални гости са им ръководни кадри от ДПС, които открито заявяват пред залата, че са горди че Президентът Гоце е бил избран с гласовете на ДПС. Веднага след това обяснение в любов, на сцената се появява уж големият „патриот“ Краси Каракачанов – шефът на ВМРО, който копира мазната депесарска усмивка пред Гоце. Иначе яростни „врагове“, ДПС и ВМРО са заедно при Гоце и заедно го облизват. В същото време Каракачанов пък е в сговор с партията на Далавери Симеонов в ПФ („Патриотичен“ фронт). Този ПФ и Далаверковата партия са адски против ДПС и Турция, ама това не пречи ПФ да облизва Бойко Борисов, заедно с друга протурска партия (на Корман Исмаилов), която пък е част от коалиционния им партньор РБ (деформаторски блок).

Успяхте ли да проследите свинските черва? И за да стане още по-шизофренно, същата вечер гледах същия този Кр. Каракачанов на гости на Волен Сидеров в партийната му телевизия! Партньорът, ортакът на Далавери от общия им ПФ гостува на неговия конкурент и личен враг Волен?!? Жалко за хорицата, които чистосърдечно са се самоизлъгали и са повярвали на която и да е от разбойническите банди, нарекли себе си партии.

Ситуацията има едно единствено и много просто обяснение: Всички са част от ДОПГ (държавна организирана престъпна група). Днес на върха на ДОПГ е сложен Бойко Борисов, който трябва да угоди на господарите си отвън, на господарите си отвътре и на всички кланове на ДОПГ. Никак не му е лесно. Затова се създава впечатлението, че Боко лъже с 1000 оборота в секунда.

Ограбват България от 26 години, преминаха през приватизации и заменки. Сега са на мода обществените поръчки, европейските фондове и външните заеми. Геноцидът продължава. Въпросът не е в това дали Боко е лъжец и защо е такъв. Много по-интересно е кога ще се свършат олигофрените, които гласуват против себе си? Кога ще изчезнат малоумните последователи на Боковци, Станишевци, Гоцевци, Догановци, Симеоновци, Сидеровци, Костовци… Вече изминаха 26 години. Още колко по 26 години трябват, за да се събудят донорите?

 

Ивайло Зартов, 17 май 2016 г.