bylgariq-izliza-na-protest-129760www.novini.bg Снимка: www.novini.bg

Силна армия – силна държава. Формулата е простичка и в продължение на хиляди години не се е нуждаела от доказване.

Съвременна България с население около 7 млн. души има 30 000 военнослужещи. Скромната цифра подсказва, че нямаме външни врагове или поне така сме решили. В същото време обаче, явно имаме някакви много опасни за „държавата” вътрешни противници. Сухата статистика говори сама за себе си. Като среднопретеглена стойност на глава от населението сред страните от ЕС, в България има най-много полицейски служители – около 60 000 човека. Първенци сме и в още една любопитна класация – най-много прокурори и съдии – 4 700 човека + 9 000 помощен персонал. И така, какво излиза? Най-бедната страна в Европа поддържа най-големия репресивен апарат!? Защо е тази аномалия? Кой се страхува и от какво? Чии интереси са в опасност? Въпросите са логични, а отговорите плющят като камшични удари по гол задник.

Запазената марка „Българска държава” е в ръцете на сговорната дружина от олигарси и местни феодали, корумпирани политици и магистрати. Банда, Шайка, Мафия или ДОПГ (държавна организирана престъпна група) са нежните етикети, с които на галено се обръщаме към властимащите. Причината – те, стъпка по стъпка, отрасъл по отрасъл, парче по парче откраднаха най-апетитните късове земя и всички подземни и надземни богатства. За благозвучие отделните техники за грабеж бяха наричани приватизация, концесии, обществени поръчки… Консултантски договори и комисиони са любимите паравани, зад които се крият престъпните обвързаности между различните звена на Шайката. Списъкът с имената на членове в подразделенията на ДОПГ е дълъг. Ето само някои от най-заслужилите:

Чорбаджии – Златев, Божков, Ганчев, Прокопиев, Гигов, Минев, Банев… Надуваеми кукли (политици) – Борисов, Станишев, Доган, Първанов, Костов, Сакснезнамкойси… Магистратки – Цацаров, Велчев, Ситнилски, Дърмонски… Истински страшилища – представители на ОЧЗ (организация на чудовищата и злодеите). Всемогъщи лайновози. И колкото и да е странно, ТЕ живеят в страх и ужас. Да не им се отнеме вече заграбеното от тях, да не им се попречи да продължат да грабят и да не бъдат наказани за грабежа. Всесилните кръволоци се СТРАХУВАТ! Това е факт. Пазят ги полиция, кривосъдници, разузнаване, ДАНС, ГД БОП, ГД ФАСУЛ, ГД ЛЕЩА, агенции, комисии, бирници, журналя, подслушвачи, записвачи… Изградените от ДОПГ отбранителни линии не са една и две. Позициите им са превърнати в непревземаеми крепости.

До тук всичко е ясно. Но от кого, за Бога, или ако предпочитате – по дяволите…, от кого ги е СТРАХ? Гледам, търся, ровя и единственото, което виждам е огромната армия от 1,7 млн българи, които живеят под прага на бедността!!! Сила, която не осъзнава колко е силна. Към тях добавям още половин милион души, които са с 2 стотинки или с 20 лв. над този книжен праг. Току що завършили образованието си млади воини, безработни родители, работещи за мизерни заплати – подаяния, пенсионери… Под прага на бедността означава, че нямат пари дори за храна. Изобщо не говорим за плащане на сметки за ток, парно, вода, телефон, лекарства… Хората умират от глад, студ, болести и унижения, подложени на геноцид от ДОПГ. Загиват доброволно, сякаш приемат собствената си преждевременна и насилствена смърт за нещо естествено и нормално. Все едно така е редно. Но какво би станало, ако тази огромна армия въстане срещу Бандата и потърси и наложи справедливост и възмездие? Башибозушките пълчища могат само да потискат и отлагат деня, в който въстанието ще избухне. Те не могат да спрат вълната от гняв и болка. Тя ще помете и тях, и господарите им.

Та от какво се страхуват „всемогъщите” лайновози?

 

Ивайло Зартов, 05 януари 2015 г.