a0f8e507c826290e997ea69dd8bc4edc

 

 

 

 

 

 

 

Колаж: www.vsekiden.com

 

Пролетта на 2016 г. пристигна с ТИР. Шофьорът се оказа с купена книжка без изобщо да е карал курсове. И понеже гузен негонен бяга, взе та набеди пролетта, че се е промъкнала в камиона му тайно, като мигрант от Близкия Изток.

Ситуацията е меко казано конфузна. Всеки друг народ би изпаднал в крайна чуденка, но ние – гордите абсурдистанци сме спокойни. Имаме си специалист по всичко, който решава с лекота всякакви тегавини. Ето го бащицата, носителят на черен кожен балтон, великият обещавач на справедливост и незабравим строител на магистрали тип „морски вълни“, другарят Бойко Борисов. Изтъпанчва се той и веднага взима правилните решения. Пролетта я затваря в центъра за бежанци в Бусманци до изясняване на самоличността ѝ. Тираджията с фалшивата шофьорска книжка става защитен свидетел и получава две бири почерпка, а продавачът на смърт, тоест на измислени шофьорски документи е арестуван лично. При това Боко-Боко се тупа в юначните цици, че ще арестува всеки който трябва, без да го е грижа кой от коя партия е. Това изявление го прави заради Цветелин Цветанов – шефът на ДАИ, отговорникът по продажби на смърт към министерството на транспорта, който е от Боковата шайка ГЕРБ. Всъщност е все тая от коя банда крадци ще е поредният бушон. В роден Абсурдистан партиите само привидно се боричкат помежду си, докато изпълняват общите си цели – да ограбват балъците, които им се връзват на лъжите.

Плевенчанинът Цветелин Цветанов е пряко подчинен на министъра на транспорта от Плевен Ивайло Московски, обаче той се кълне, че нищичко не бил знаел за многогодишните далавери. От телевизиите бил научил, гόркият. Много е честно това Московското момче. От него по-честна е само лелята от Плевен Цецка Цачева, която пък ни се води главен надзирател на дупетатите. И тя нищо не знаела, и тя милата за пръв път чула от телевизиите. Цачева и Московски са чисти, като момини сълзи. Ни далавери помирисвали, ни лук яли. Ни, ни. Затова Затова Боко-Боко не ги арестува, не заради нещо друго. Те просто не влизат в категорията „всеки“.

Тъкмо щях да се върна към пролетта и някакви досадници писнаха, че не било вярно.

– Кое бре, кое не е вярно? – Попитах ги аз и съжалих на мига. Затрупаха ме с документи и публикации по темата с шофьорските книжки. Тонове писма от Николай Колев-Босия до Цачева, Московски, Цацаров, Борисов… От години Босия пише срещу престъпниците до престъпниците. Протестира, хвърля домати по дупетатите, 14 пъти е арестуван заради протестите си… И сега е супер странно, че Московски и Цачева не били знаели. Надникнах в блога на Босия и ахнах. Оказа се истина. Няма как да не са знаели ортаците от Плевен какво се случва в Министерството на транспорта. И министърът, и шефката на Парламента, и Главният прокурор Цацаров, и Бойко Борисов, и дупетатите… Всички са били наясно.

Ееей, развалиха ми настроението. Ами то сега какво излиза? Какви са вариантите? След като всички са в кюпа, значи всички заедно са крали, така ли? Има ли друг вариант? Хмм, ами ако мултиплицираме резултатите? Колко са министерствата, държавните агенции и комисии? Навсякъде и всички крадат, като спазват техниката за безопасност – да се отчитат по-нагоре, за да се правят баш големците на незнаещи, не чули, не видели…, накратко на Ни, ни.

Хубава, стройна и добре смазана схема за собствено разбогатяване на гърба на данъкоплатците. Схемата работи при всички правителства през последните 26 години. Поголовно, повсеместно оплюскване на баницата. Ама кой е лудият? Този, който яде или този, който му разрешава да яде? Че Боко и компания няма сами да се самоарестуват е ясно.

Добре де. Но какво ще стане, ако следващия път Николай Колев-Босия не е сам пред Народното събрание? Какво ще стане, ако до него, заедно с него има още 100, 200, 300… човека и всички хвърлят домати по паразитите? Я си представете залп от 300 домата по всеки изедник!!! Яко, нали? Ами ако ръцете са хиляди? Какво ще стане? Ще ни арестуват всичките ли? Надали, а и дори да е така, нали пак ще се върнем. Босият го е правил 14 пъти и не се е уплашил. Сигурен съм, убеден съм – 300 човека не се спират толкова лесно. Дори еничарите в униформи ще се замислят на чия страна са. А пък на тези, които ядат баницата направо ще им приседне. Оставям ви на вашето въображение, а аз отивам да освободя Пролетта, че ми е мъчно за нея.

 

Ивайло Зартов, 07 април 2016 г.