„Избори” ли? Ха-ха. Я да видим какво стана на 12 май 2013 г.? Възпроизвеждане на виновниците за 23 годишния геноцид над българския народ. Такъв беше замисълът, сценарият. Като казвам виновници, нямам предвид само надуваемите кукли, познати ни като „политици”. Те са само вокалистите. Зад тях са господарите им олигарси и местни феодали. С тях са корумпираните магистрати, проститутките в тоги – съдии и прокурори. Цялата шайка мечтае само за едно нещо: Да се държи на власт, за да запази награбеното и да възпрепятства неизбежните справедливост и възмездие. За прогледналите български граждани, за ограбените данъкоплатци избор нямаше.

Изборът е ясен. Недопускане до властта на нито една партия, на нито един политик, участвали в геноцида и наказание. Съд и затвор за олигарси, феодали и слугите им – магистрати и политици. Това е желанието на свободните и смели българи, отхвърлили робството.

А какво стана на предизборното шоу? Какъв беше този цирк? Увеличаване на дозата. Защо наркоманите непрекъснато вдигат летвата? Защото вече са свикнали на старото, трябва им ново усещане, нов транс. Точно по същите причини основните кукли в националния куклен театър решиха, че на упоените, зомбирани гласоподаватели им трябва много по-голяма доза цирк.

Четири години обещавачът на справедливост Борисов се скъса да хвали прокуратурата. Цветанов се пъчеше колко добре се били сработили МВР с алените тоги. Така си беше – всяка поръчка се изпълняваше, без значение колко е малоумна. Прокурорите бяха много послушни, като започнеш от Главния – вечното нямане на достатъчно доказателства за корупция по високите етажи на властта  – Велчев. Тъй – тъй. И сега хоп,  салто мортале. Станишев  – господин чистичък се скъсва да хвали същите жрици на любовта. Е, има малка подробност – Главният се казва Цацаров. Но надали той е причината за хвалбите. Целият номер е в това, че вече става все по-трудно за бандитите да излъжат българските граждани. Поизчерпаха се триковете за 23 години. То не бяха обещания за справедливост и възмездие, за оправяне за 800 дни, за светло бъдеще.

Общо взето използваха почти всички видове наркотици, предизвикващи объркване, загуба на памет и неистово ново желание да гласуваш за „своите” и против „врага”. Затова сега се случиха „хващания” на незаконни бюлетини, че що не ги хванаха на предишните избори? Случиха се поредните „изтичания” на подслушвания. И най-важното – поредната симулация, че уж, ето прокурорите били независими. Ето, ей сега ще вземат да арестуват и Бойко, и Цветан. Аха, ей сега, ама друг път… На куково лято… Кога цъфнат налъмите…и пр. вероятни вероятности. Колкото вкараха в затвора Сергей и 50-те социални милионера в ръководството на партията му.

Симулация, театър, цирк. Да, Но вече с нови, по-ярки изразни средства, за да остане публиката доволна. Нищо, че е гладна. Нищо, че е болна. Майната им на глада и здравето. Шоуто трябва да продължи! Изтъркано нали? Но върви, докато не свършат зомбираните. Докато прогледналите не станат повече от балъците, или пък докато дозата не стане фатална.

Ивайло Зартов, 12 май 2013 г.