Boyko-Borisov httpwww.telegraph.co.uk  Снимка: www.telegraph.co.uk

Много е модерно да се позоваваме на резултатите на знайни и незнайни анкети. Спряганите личности и теми придобиват тежест, стават по-така значими и по-иначе легитимни.

Ето ви извадки от последните социологически, социопатически и психошизофренични изследвания в Абсурдистан. На въпроса „Кой е най-големият смешник?” всички дружно отговарят Боко-Боко. Няма друг подобен клоун, който хем да ни скъсва от смях с простотиите си, хем да ни къса от рев с алчността си. Малко му беше да краде през първия си мандат, та сега пак ни се натресе. Другите паразити – Станишев, Първанов, Костов, Доган, Сакснезнамкойси… и прочие кърпежи смучат, смучат, пък се дръпнат малко на хълбок – да усвоят погълнатото. Ама на гладника от Банкя все му е малко.

На въпроса: „Кой е най-големият обещавач?” – отново Боко-Боко е на първо място. Разпра се да обещава справедливост и възмездие преди първия си мандат. Заменките на приятелчетата си олигарси щеше да разваля. С контрабандата щеше да се справи, корупцията да пребори, битовата престъпност да тръшне. Щеше, щеше, щеше… Неизпълнените му обещания не са стотици и хиляди, в тонове ги мерим. А като се връща от Катар и направо откача – откровено катарзисира до насиране. Все едни и същи лакардии: Катарците щели да купуват наши агнета, да строят магистрала от Русе до Свиленград (можеше поне за разнообразие тоя път да е метро от Русе през Свиленград, та чак до Доха), да инвестират във всичко що шава и не шава! Тлъсти, мазни и гранясали от употреба обещания. За какво им плаща на съветниците си? Толкова ли не могат да измислят нещо ново? И без това на пъпчасалите абсурдистанци не им трябва кой знае колко, за да му се отдадат. Срамота. Ситуацията е много подобна на вица с дъртия склеротик, който за 17-ти път в брачната нощ чукал на вратата на младата си съпруга, за да изпълни съпружеския си дълг.

Погледнато от камбанарията в Абсурдистан, нещата изглеждат така: На робите не им е писнало да бъдат ограбвани и унижавани, но им се иска поне мъничко да ги разнообразят орално преди поредното хард оправяне. Например както стана с 16-те милиарда външен дълг. Боко-Боко и компания от допегейци (ДОПГ – държавна организирана престъпна група) лапат милиардите, а раята ще ги връща, като за „успокоение” се подхвърля, че евентуално, може би, ако не се наложи, ако не вали или ако не грее слънце, би могло 2 милиарда от тия 16 да не се харчат. Е, как да не паднеш по гръб и да не вирнеш крака? Ма то е ясно – тия двата милиарда са откраднати още от съблекалните. Споко, няма да се харчат.

На въпроса: „Кой е най-нагъл?”. Отговорът изприпкал сам – Боко Наглий е безспорен фаворит. Всъщност отговорът долетял с държавния хеликоптер, кацнал на моравата, направил нацупена физиономия и казал: „Какво си мислите? Че като сте ме хванали да харча държавна пара за лични прищевки, ще подам оставка ли? Няма! Това се случва само в белите държави, а тук е Абсурдистан – да духате супата!” – врътнал гъзягата Боко Наглий и отлетял.

 

Ивайло Зартов, 20 май 2015 г.