„Морето се обръща” – разбираме от медиите. И понеже не всички българи са на море, се налага да стане още по-страшно – „Слънцето се обръща” е следващото заглавие. Това водело до инфаркти, депресии и олеле-малеле…

Гледам, чета, пуля се, смея се и едновременно с това псувам. А бре идиоти, кажете ни го в прав текст. Ей вие, балъците. Не мислете за Станишев, Орешарски, Борисов, Доган, Костов, Златев, Божков, Гергов и прочие бандити. Не мислете за справедливост и възмездие. Не се вълнувайте, голяма работа, че 24 години ви грабим и лъжем. Не обръщайте внимание на глада, на корупцията, на геноцида, на нищо. Страхувайте се от природните катаклизми, които ви очакват. Има ли нещо по-ужасно от това слънцето да се обърне? Тресете се! Кой знае още какво ще се гаврътне?

Елементарно, профанистично, типично по милиционерски се подменя възприемането на действителността. Държавната организирана престъпна група пуска димки. Средствата за масова дезинформация ги раздухват. Българските граждани се страхуват и лапат мухи.

Проста схема. Освен космически опасности, природни бедствия и постоянна икономическа криза, ни хлъзгат и по още една пързалка – бюджетът. Ееей, голям спор за тоя 1 млрд.лв. Да го взимат ли назаем, да не го ли? В същото време десетки милиарди левове в джобовете на Златевци, Божковци, Герговци … плачат да бъдат взети и върнати на българските данъкоплатци. На същите тези социално слаби, за които са толкова „загрижени” всички български правителства. Ордата на Станишев и Доган нямало да може да даде по 5 стотинки на бедните, ако не вземем 1 млрд. – само дето го взимат пак от тях.

Ежемесечно над 3 млн. българи се гърчат с недоходи под 310 лв. Именно заради бейове като Сергей, Бойко, Иван, Ахмед, Волен, Валери и прочие надуваеми кукли, набедени за политици. Заради господарите им – олигарси и местни феодали и бандитите в тоги.

Щели да взимат заем. Аха… Един вид извънредно – предварително издояване на овцете. Добре де, що не ги вземете тия пари от себе си? Нали все за майка България милеете? Например:  8-те милиарда  от заменки? Даже великият обещавач на справедливост и възмездие Бойко се беше сетил за тях. Или да върнете всички комисиони по нагласените обществени поръчки? Или да си самопроверят  2-3 хиляди приватизационни сделки – кражби? Занижените в пъти цени на Булгартабак, БТК и др. Завишените в пъти сметки за ток и парно. Що не ги вземат милиардите от монополистите, на които ги дадоха? От енергийната мафия, от Ковачки? От Милен Велчев, Прокопиев, Цветелина Бориславова … ? Списъкът е огромен. Има откъде да се вземат много милиарди и да се върнат обратно на изтерзаните български граждани.

Оообаче, какво правят изпедепцаните чорбаджии? Пак стрижат овцете. Взимат от смазаните, от съсипаните 1 млрд. и щели да им върнат от техните си пари няколко стотинки, а останалото ще си напъхат в джобовете. Това е целият фокус. Старо, изтъркано. Затова и патакламата е толкова голяма. Целта е смаяната публика да ръкопляска, докато я обират.

Безкрайна говорилня – да се взима ли, да не се ли взима? Да се, да се! Да се взима! Мътните да ви вземат!

Ивайло Зартов, 14 август 2013 г.