Можеш ли да обясниш на глупака, че е глупак? Не, няма как да стане. Ако той е в състояние да възприеме какво му казваш, нямаше да е глупак. Няма абсолютно никакъв смисъл да се потиш да доказваш тезите си. Да излагаш идеите си, да водиш спор с дебил. Кретенът си е кретен, каквото и да направиш, няма да го промениш.

Ти си потресен. Срещнал си класически олигофрен: „Държавната собственост означавало държавна?!?!, а не народна собственост. Така било в България, а също и във всяка страна по света!?!?”. Подземните богатства, а и всички други държавни собствености били на държавата, а не на народа на тая държава. И затова Държавата можела да си прави, каквото си иска. Концесии, приватизации, заменки …, на каквито си иска условия. Както и когато пожелае.

Направо ми спря дъхът. Първо си помислих, че това е мнение на платен защитник на системата. Някой, на когото са дали 5 лв., за да защитава 24-годишния геноцид в България. Грабежите, извършени от всички правителства, от шайката от олигарси, корумпирани магистрати и проститутките, набедени за политици. Казах си: А бе, тия Станишевци, Бойковци, Догановци, Костовци, Барековци … съвсем са го закъсали. Откъде го намериха тоя идиот да ги защитава? Нима на бандитите чавка им изпи ума!? Толкова ли не можаха да намерят някой, поне 3-ти клас да е завършил. Докато се чудех осъзнах, че няма как изпедепцани разбойници, като Златев, Божков, Гергов, Прокопиев … да са прибегнали до такъв закрилник. И тук ме осени! Имаме си работа с неистов дебил. Необикновен, ултра, мега, хипер кретеноид. Медицината е безсилна.

Страшно ми дожаля за всички хора, които му се бяха вързали и усилено спореха с него. Опитваха с всевъзможни аргументи да му покажат, че бялото е бяло. Не, безполезно.

Не помогна дори и член (2) от Конституцията: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”. Безпомощен падна и член (3): „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет”. Всичко е напразно.

Перфектният роб е този, който не осъзнава, че е роб. Този, който си мисли, че от него нищо не зависи. Има там някакви богове. Те ни управляват. Как са се оказали там божествата и какви ги вършат с нашите данъци, с нашите пари? Кой ги контролира? Заплатите, бонусите и всевъзможните екстри на управляващите нали ние ги плащаме? Всички данъкоплатци, обединени от думичката народ. Подобни разсъждения никога и за нищо на света не биха се завъртяли между ушите на роба. Нещо повече. Срещне ли ги дебелоидът е готов да убива. Да мачка. Да унищожава. Как така е покълнала свобода? Какви са тия простотии, като справедливост, законност и правосъдие? Сами да носим отговорност за съдбите си, за живота на децата си – откъде накъде? Възмездие за шайката, откраднала България? И дума да не става – те са Държавата!?!?

Засърбяха ли ви ръцете?

Ивайло Зартов, 10 януари 2014 г.