www.monitor.bg  Пламен Симов; снимка: Монитор

1 част

Взел ли е министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев 500 000$ подкуп?

Чудо въпрос! В писмо ОС 239/22.11.2013 г. от Пламен Симов – генерален секретар на моряшки синдикат  „България” до Пламен Орешарски, Сотир Цацаров и Мартин Шулц, председател на Европейския Парламент пише:

„Г-н Министър-председател, преди 2 месеца /25.09.2013 г./ до Вас и мандатоносителя на Правителството , г-н Сергей Станишев адресирахме нашия протест, относно приетото от МС постановление № 211/2013 г., с което се утвърждава криминалната и безконтролна схема за ограбване на моряшкия труд от нелегитимни посредници, чрез демонстративно суспендиране на ратифицираната от РБ Морска трудова конвенция и отказ от транспониране на Директива 2008/104 на ЕС” … „За предложен подкуп от 500 000 щ.д. на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, ако успее да спре прилагането на Директивата на ЕС и Конвенцията чрез удобно за посредниците Постановление на МС беше уведомена Прокуратурата на РБ още на 08.10.2013 г.”.

Така. Дотук разбрах, че един човек, който без да се крие зад анонимността, а напротив – застава с имената си, полага подписа си и печата на моряшкия синдикат, уведомява Министър-председателя и Главния прокурор на България за това, че министъра на вътрешните работи Йовчев е получил оферта от половин милион долара. Откритото писмо – сигнал е изпратено и до председателя на Европейския Парламент. Напъвам се да се изненадам, но ми е трудно. Нормално е на всеки клон да има накачени поне 10 маймуни. В България е напълно в реда на добрия тон, там където могат да се щипнат 30 млн.щатски долара  да се накачулят посредници. С парите се ощетяват моряците и хазната. Една трета от заплатите се краде от посредници, но пука ли му на някой? На БСП-ДПС и Орешарското правителство – очевидно не. Да видим ония предишните дали са били по-честни. Ето още какво пише в откритото писмо – сигнал:

„Престъпните нарушения бяха атакувани от нас още при управлението на Тристранната коалиция, а сигнала до ЕК – Комисар Ласло Андор – срещу управлението на ГЕРБ! Бившият министър-председател Бойко Борисов беше обвинен лично от мен в извършване на тежко престъпление с представени неоспорими доказателства на Прокуратурата, но защитата му беше осигурена от изхвърления от Съдебната система бивш зам.главен прокурор и директор на НСС Бойко Найденов!”.

Уха! Яко! Сега ми стана ясно защо днешните чорбаджии си траят. Те нали бяха същите онези от тройно-тристранната ламя. Пак БСП+ДПС. Ясна е работата. Обаче, как така Бойко – обещавачът на справедливост се оказва от същата група, не разбрах. Те ГЕРБ и БСП не бяха ли уж нещо, като противници? Картинката е страшна. Посредниците лапат моряшки заплати. Три правителства се чешат там, където не ги сърби. Зам.главният Бойко спасява главния Бойко. Ужас. Да не си на мястото на Пламен Симов. Човекът се оплаква от палачите на самите палачи и чака справедливост пак от тях. Е, как да се самоарестуват и самоосъдят? Лудница. На Симов му признавам две неща. Много е упорит и е велик оптимист. Не спира да пише сигнали, жалби, писма. Правителствата се връткат, главните прокурори се подменят, като зимни с летни гуми, а Симов пише ли, пише. Не разчитам, че чорбаджиите ще се самонакажат. Но със сигурност българските граждани трябва да имат възможност да прочетат за поредните далавери с посредници и властимащи, затова и публикувам тук някои от писмата на Пламен Симов.

Четете, и после, ако можете, отговорете. Кой не е взел подкуп?

Приложения:
1. ОС 239/22.11.2013 г. – Открито писмо – сигнал до Орешарски, Цацаров, Мартин Шулц.

2. ОС 237/08.10.2013 г. – до Цацаров

3. ОС 129/28.07.2012 г. – до Бойко Борисов, ЕП – Специална комисия CRIM

… следва продължение

Ивайло Зартов, 04.12.2013 г.