o_borisov-aliev-06fe3943c5 Б.Борисов и И.Алиев, снимка: economy.bg

В старовремските филми за шпиони беше много модерно ампулата с цианкалий да се зашива в яката на ризата. Така при нужда главният герой може рязко да захапе смъртта, само и само да не проговори в ръцете на врага. Съвременните български „шпионки” обаче са доразвили идеята. Вместо дъх на горчиви бадеми, са се подготвили с микро тубички пълни с „Каноконлит”. Мигновеният ефект на лепилото създава от горната и долната устна плътна стена, през която не може да изскочи нито една от напиращите истини. Например за това колко са тъпи, прости и неадекватни БГ чорбаджиите.

Кое налага да се въведе иновативното решение ще разберете от последните сълзотворни изцепки на титаните на мисълта:

„Аз съм неконтролируем, неконтролируем съм!” – дере се министър председателят Бойко Борисов. Ще кажете – нищо ново! Това, че не може да се контролира си го знаем. Да де, но защо го крещи на цял свят? Нали уж е наша си, родна тайна? Ден преди това, седейки до президента на Азербайджан, читателят на Винету отново се изпуска: „Ако ме държаха (шефовете на службите), можеха да ме унищожат. Държат ме, така да се каже – за шлифера ме държат!”. Въпросът за кое по-точно са го хванали е спорен, но я си представете какво е разбрал от превода редом седящият висок чуждестранен гост. Ами горкият преводач, какво и как да транслира, и да го прави ли изобщо? Поводът за поредните Бойкови проблясъци е оставката на шефа на МВР Вучков, който според самия него имал юридически причини, за да я хвърли. Но по мнение на другарката Меглена Кунева, той има лични причини. А сега де, на кого да вярваме? Ако бяха успели όвреме да гризнат „Каноконлита”, нямаше да се чудим. Нямаше и да разберем, че от 15 години шефовете на ЦРУ, ФБР, Сикрет Сървис и инспекторите Дю-дю и Клузо говорели колко добре работят с Батман Борисов. Тук пък неизбежно си спомняме колко добре работеха гореспоменатите авторитети с „Ислямска държава”, с Осама бин Ладен и с талибаните, докато те се водеха в домовата книга, като „борци за свобода”.

Разкритията Бокови не спират: „Занимават ме с дреболии, с ченгеджийски номера”. Ами да, някакъв си министър на вътрешните работи мята оставка, при това напълно случайно в деня на посещението на директора на ФБР Джеймс Коми в роден Бандитостан. Естествено, че е трудно да се намери по-дребна дреболия от това. Явно заразен от словесната гонорея на аборигените, самият началник на ФеБеРе-то изпява: „С Бойко Борисов мислим еднакво!”. Потресаващо признание! Бързо давайте каноконлитчето. Силно се надявам, че това е една благородна лъжа или криворазбрана проява на дипломатичност, иначе жална им майка на американците. Да мислиш така, както го прави великият обещавач на справедливост Боко е немислимо: „Няма по-голям разбирач от мен в ченгеджийницата!”, „Аз съм неуправляем!” – продължава да настоява на своето родният мисловен гигант. На всичкото отгоре и отдолу, се оказва че Негова шантавост имал профил в социалната мрежа Фейсбук. И в него по случай 3-ти март – денят на Освобождението ни от турско робство, ни призовава да поемем отговорност към нашите деди и да превърнем Родината си в онази просперираща държава, в името на която те са жертвали живота си. Е, с това съм съгласен. Ще поема отговорност и към деди, и към деца, за да освободим България от новото робство на Борисовци, Станишевци, Догановци, Костовци, Първановци и цялата останала сган, наречена по право и по заслуги ДОПГ (държавна организирана престъпна група).

 

Ивайло Зартов, 06 март 2015 г.