klan6

Да побъбрим за явлението предателство и за предателите. Дори не си правя труда да търся дефиниция. Знам, че всичко зависи от гледната точка.

Представете си, че днешният „цар“ Боко-Боко реши да ни смени официалната религия. И от православни християни, му хрумне да ни направи мюсюлмани, будисти, юдеи или вуду поклонници. Издава Боко специална заповед – декрет. Послушковци чиновници оформят и приемат необходимите закони и съответните санкции за неспазването им и готово. Камъкът се търкулва. Масово се хвърлят кръстовете и на тяхно място се издигат изсушени миши черепи, защото новият Бог е плъх. Съответно – трябва навсякъде да му се отдава почит. Непокорните се наказват строго. Заточват се и се избиват цели семейства, които са отказали да приемат наложената отгоре религия. Боко-Боко обявява съпротивляващите се за предатели. Намира се обаче някакъв човечец, който на свой ред заявява, че „царчето“ и всички негови последователи са предатели, тъй като загърбват и поругават религията на нашите предци. Нещо повече – твърди се, че владетелят е приел чуждата религия, след като е бил добре подкупен от наши съседи.

Как ви се вижда тази история? На мен ми напомня за „покръстването“ и Цар Борис І. Както сме се кланяли на Тангра, и изведнъж е взето решение на най-високо ниво, че досегашният Бог на българското племе трябва да умре и да бъде заменен от нов – Христос. Не ви ли смущава фактът, че Цар Борис-Михаил, когото толкова много тачим днес е всъщност предател? На всичкото отгоре е избивал безмилостно всички, отказали да заплюят религията си, а пък ние не ги считаме за герои, а за носители на нещо старо, назадничаво и вредно. Нещо, което е трябвало да умре.

Няколко века по-късно турците завземат българските земи и камъкът отново се търкулва. Който не хвърли кръста и не го смени с полумесец, умира. За нас обаче, отказалите да приемат новата вяра са герои и ги възпяваме в песните си. Целият трик е в това, че турците не са се сетили да ни сложат някой васален Боко-Боко, който да прокара чалмите, като задължителни, спуснати и узаконени от българските властимеющи. Ако бяха постъпили по този начин, сега ние всички щяхме да си имаме за официална религия исляма. Нямаше да тачим покръстителя Борис, а щяхме да величаем този, който ни е избивал за да носим шалвари и фесове. По 5 пъти на ден щяхме да се молим на Аллах и всеки, който се бунтува срещу нашата нова вяра щяхме да го обявим за предател. Така, както е сторил Борис-Михаил Покръстителя през 865 г. с 52 боляри, които пък са обвинили самия него, че е отстъпил от бащината чест и слава. Въпреки, че историята се пише от победителите, ясно се вижда, че спрямо прабългарите и техния Бог Тангра през IX век е извършено мащабно предателство, което е осъществено под въздействието на чужди сили, намерили благодатна почва в лицето на българските управляващи. Имало е ожесточена съпротива, която е била удавена в кръв. Също кърваво, но неуспешно е било следващото няколковековно налагане на още по-новата мюсюлманска религия. Провалът се дължи главно на липсата на централна българска власт, която да се продаде на поробителите. Без предателите-управляващи българският народ се оказва изключително устойчив и с малки изключения успява да съхрани вярата си и да оцелее.

Историята обаче продължава своя неумолим ход. От 1944 г. до 1989 г. ни управляват родни другари, които пак под чуждо влияние правят опит да наложат следващата нова религия – атеизъм и за малко да успеят. Византийската империя носи християнството, Турската империя – исляма, а Руската империя-СССР разпространява атеизма. За съжаление на предателите-другари Съветският съюз се разпада и на тях и техните деца им се налага да си потърсят нови чужди господари, но без да късат пъпната връв с Москва. Така България вече 25 години продължава да е енергийно зависима от руските газ, нефт и ядрено гориво, като в същото време формално имаме и нови господари – САЩ и ЕС. Тази специфична смес от съвременни поробители САЩ, ЕС и Русия (Русия, която възвръща старите си имперски сили и апетити) не си играе да ни налага някаква нова религия. Възприели са съвсем друг подход – на обезлюдяване на територията, наречена България. За 25 години над 3 млн. души бяха принудени да избягат от Родината ни. Като процесът на прогонване на българите продължава с успешни темпове. Контролирана мизерия, нищета, нисък – невъзможен за оцеляване стандарт на „живот”. Разбита социална система, унищожена здравна система и извратена образователна система. Тоталната подмяна на ценности и критерии за морал умело се съчетава с насаждане на усещане за липса на перспектива. Предателите – БГ управляващи са получили лиценз от чуждите си господари да грабят и избиват собствения си народ.

Изобщо не е случайно, че имаме командващ (и цял щаб към него) военновъздушните сили, но нямаме нито самолети, нито подготвени летци. За сметка на това обаче, имаме огромна армия от полицаи, жандармеристи, специални служби и прочие охранители на вътрешния ред, за които се харчат всяка година над 1 милиард лева. Нямаме 25 милиона за ремонт на самолети, но имаме милиарди, за да се пазят предателите-управляващи от народа си. Върхът на перверзната гнусотия е, че парите се взимат от държавната хазна, тоест от жертвите на геноцида. Боко Борисов, Гоце Първанов , Миши-Миши Станишев, Костов, Доган, Симеончо Сакснякойси, Олигархски… Около всеки от тези предатели има още имена на министри, зам.министри, дупетати, шефове на агенции и комисии, олигарси и местни феодали, висши кривосъдници… Шайката няма външни врагове – затова нямаме армия. Бандата се страхува единствено от тези, които ограбва и унищожава – от българските граждани. Ами ако се събудят? Ако им писне да бъдат роби и решат да се вдигнат на бунт? Най-бедната държава в ЕС има най-голям репресивен апарат.

Пак се взирам назад. Пълно е с предатели. Вярно е, че всичко е въпрос на гледна точка и на това кой пише историята. В момента това обаче малко ме интересува. По-важно ми е да намеря какво е наказанието за предателите. Как през вековете са наказвали безродниците? Вие знаете ли?

 

Ивайло Зартов, 06 октомври 2015 г.