otg VKP 001001    

                                                                         До Главния прокурор на Република България

                                                                         До ВКП на Република България

Копие до:          Вивиан Рединг, Европейска комисия по правосъдие

Копие до:          Медии

И С К А Н Е

     От Ивайло Илиев Зартов

Г-н Главен прокурор, прокурори от ВКП, искам от вас да възобновите делото, по което бях поръчан и осъден на 9 години лишаване от свобода за присвояване и безстопанственост, в качеството ми на управител на частната фирма „Инглиш вилидж” ООД без да се прави ревизия на самата фирма!

Г-н Главен прокурор, искам незабавно да ме освободите от затвора, където ме изпратиха в творческа командировка вашите колеги „кривосъдници”. Незабавно, в смисъл – веднага, а не че не ми е забавно. Искам да призовете, като нов свидетел екс Главния прокурор Борис Велчев и да го попитате кое наложи да си слага резолюцията и да се оказва пълно съдействие на поръчителите – екс полковникът от КГБ, екс депутат и вечна мутра Генадий Гудков и блудникът, прикрил се като почетен консул на Русия в гр. Бургас Тонко Фотев? Кое накара Б.Велчев да нареди писмено, надолу по кривосъдната верига да се изпълни поръчката? Любовта му към руския посланик ли? А какво стана с любовта към законност, справедливост и правосъдие? Искам да призовете, като нови свидетели всички съдебни състави, които в мотивите си упорито твърдяха, че няма нужда да се прави ревизия на фирмата. И да ги попитате кое ги убеди в това, че няма нужда? Любовта към рублите или обаждане на висшестоящ? Искам да призовете, като нови свидетели прокурорите и следователите, участвали в пасквила, наречен дело. Задайте им въпроса:  Защо, след като законът ги задължава да събират доказателства, както за моя вина, така и за невиновност, те не са направили нито едното, нито другото? Не са поръчали да се направи ревизия на фирмата, а само след ревизия може да се установи какво се е случило или неслучило. Има ли или няма присвояване и безстопанственост. Искам да призовете, като нов свидетел посланика на Русия, който си е позволил да упражни натиск върху Главния прокурор на Република България. След неговата „гореща” молба, вместо дело от частно-правен характер, възниква наказателно дело, в което българските данъкоплатци плащат мерака на поръчителите – мутрата Гудков и блудника Фотев. Нали уж България се води суверенна държава, или все още сме си губерния?

Искам да ми отговорите писмено на това мое писмо. Също така да ми отговорите защо пренебрегвате подписалите се 400 български граждани в моя подкрепа. В подписка с вх. № 5654 от 15.04.2013 г. те Ви поискаха обяснения, относно скалъпеното дело срещу мен. Защо не ги удостоявате с отговор? Напомням Ви, че българските граждани плащат вашите заплати и бонуси. Уважете ги поне формално, не че някой си прави илюзии чии интереси всъщност защитавате. Имам предвид, че е логично да се грижите за тези, които Ви плащат. Нали така? Не си помислихте нещо друго, надявам се. Тук му е мястото да спомена защо не Ви моля за нищо, а искам. Дори по-точната формулировка е изисквам. Би трябвало да се досетите. Защото аз съм Ваш работодател. Всички вие – съдии прокурори и следователи сте само служители, наемни работници. Не ме интересува дали олигарси и местни феодали ви подкупват всеки ден. Не ме интересува кое политическо лоби, кой кръжок или другарска група се грижи за кариерата ви. За мен вие сте служители на закона, на справедливостта, на правосъдието. Нали така? Да не бъркам нещо? Нали уж цялата власт произлиза от народа – по Конституция. Е, точно затова няма какво да ви се моля, а искам от вас.

Трябват Ви неистински доказателства? Цялото дело е неистинско.

Трябват Ви нови, неизвестни на съда, постановил присъдата, обстоятелства и доказателства? Разпоредете на НАП да направят ревизия на фирмата! Повтарям – на фирмата, че те горките се скъсаха да правят ревизии на мен, като физическо лице, но все не смеят да ревизират самата фирма…

Необходимо Ви е следовател, прокурор или съдия, участвал в поръчковия фарс да е извършил престъпление? Нямате проблем – всички укриваха доказателства, погазиха и български и европейски закони. Изхрачиха се в лицето на Темида Българска. Защо си го позволиха? Защото разчитат на Вас. Разчитат, че гарван гарвану не цапа тогата. А може ли блудникът Фотев, мутрата Гудков и руския посланик да са посетили и Вас? Възможно ли е? Защо пък не, нищо не им пречи. Но може и да не е необходимо – веднъж отправена горещата „молба” е вечна. С неотменимо действие. Странно е, че се правите че нищо не знаете. Нима не сте чули, че точно заради бездушието, заради наглото и безцеремонно поведение на кривосъдниците аз си отрязах пръста в знак на протест срещу изгнилата от корупция „правосъдна” система. Нима не сте гледали „Шоуто на Слави”, не сте чели вестници, не сте видели по телевизията? Да не би да искате да си отрежа още един пръст в знак на протест? Този път срещу Вашето бездушие. Всъщност трябва да Ви призная, че изобщо не Ви вярвам. Ако бяхте на страната на законността, справедливостта и правосъдието никой нямаше да Ви позволи да се издигнете. Това е ясно. Нищо ново, нищо изненадващо. Това мое писмо ще бъде надлежно входирано при Вас. Ще го разпространя до възможно най-голям брой български и чуждестранни медии. Същото ще направя и с вашия отговор. Нека всички видят ясно на чия страна сте. На страната на закона, правосъдието и справедливостта или на страната на олигарси и местни феодали, в ролята им на поръчители и техните слуги – корумпираните политици и магистрати?

Явно натовареността Ви е огромна. Вече почти 6 месеца съм в затвора, но Вие не сте отговорили на нито едно писмо на граждани или на организации, които са Ви писали по казуса. Защо не отговорите на Янко Янков, на Гражданското искане-Подписка, подкрепена от Софийска търговско-промишлена камара – Георги Чернев, от  Движение „Бъдеще за Русе” – Бойко Никифоров?  Заети сте. Нищо. Ето ви помощ от мен – възможни Ваши отговори, ако съм изпуснал някой вариант, не се срамувайте, добавете го.

а) Че всичко е само мое субективно виждане, нищо нередно няма в действията и бездействията на кривосъдниците – много вероятен отговор. Подобен вече получих през 2010 г., когато направих 30 дни гладна стачка и Главният прокурор Борис Велчев беше препратил протеста ми в Бургас – палачите сами да се проверят – много хитро!

б)Никакъв отговор, мълчание по въпроса. Също много вероятен изход. Ще се наложи да Ви подсещам ежемесечно. Няма да Ви изчаквам 5-6 месеца, както досега.

в) „Ще проверим. Ще направим всичко, което е по закон.” Общо взето вариант с празни, уклончиво звучащи обещания за уж нещо си в бъдеще. От умрял писмо да чакаме. Имам предвид Темида Българска, че е починала отдавна горката. Не издържа на 24-годишния преход – геноцид.

г) Ще се скриете зад някой член, точка, алинея. Т.е. ще отговорите строго научно и достатъчно неразбираемо за никой. Нещо, като правна усуканица. Юридически бъркоч.

д) Ще нападнете. Ще се обадите, на когото трябва да ми стъжнят живота в затвора, за да не ми е до писане. Да не ви занимавам с глупости, като правосъдие, законност и справедливост. Още един много възможен вариант. Но пък всяко зло, за добро. Ще се проясни още по-бързо кой кой е, какво става по терена и т.н. А самата нова битка – добре дошли у дома.

е)Да изпълните моите искания.

Еее, този вариант е ясно, че няма как да стане. Вие нямаше да сте там, където сте. Невъзможно е система, задвижвана от корупция, дишаща корупция да „пропусне”, да допусне честни и независими хора да се издигнат. Няма как да стане в Абсурдистан, Бандитостан, Невидѝмия … Не се чудете, това са все по-известните имена на Република България.

Хайде, стига толкова съм Ви помагал. Прилагам част от документи по делото да прочетете, ако не Ви мързи. Протокол от заседанието на БАС, където е видно постоянно поддържаното искане от мен и защитата ми за назначаването на допълнителна счетоводна експертиза – ревизия на фирмата, която да установи финансовото състояние и да докаже липси на средства; Решението на БАС от 2012 г. и Решението на ВКС, където са потвърдени всички изводи на четирите съдебни състава, а именно –  потвърждава се за ненужно възлагането на ревизия.  Останалите документи по делото можете да намерите. Отрязаният пръст ще се изправи и ще ви победи. Обещавам.

Смешно ли ви е?

Ивайло Зартов, 09.09.2013 г.

София, х-л Затвора