Част от интервю на Ивайло Зартов за в.Уикенд,
цялото интервю можете да прочетете в рубриката “Аз” в блога

Въпрос 10: Особености на руската политика и бъдещето на Украина

Без емоции

Особеностите на руската политика не се отличават много от особеностите на политиката, на която и да е друга голяма държава, разполагаща с мощни финансови, икономически, военни и прочие ресурси. Русия защитава собствените си интереси с всички позволени и непозволени средства. Същото правят САЩ, Англия, Германия… И България би трябвало на първо място да се погрижи за себе си. Но за съжаление ни управляват продажници и алчни задници. Смешното в нашия случай е, че до 1989 г. официално си бяхме обявени за част от СССР. Нямаше лицемерие и съмнения в това отношение. След 25 години преход-грабеж уж сме членове на НАТО и ЕС, но всъщност още сме част от Русия. По думите на бившия руски посланик Потапов, българските партии и ръководителите им са „наши” или „по-наши”. БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, АТАКА, дори и тези, които сега ни се пробутват за нови, като „Наглост без цензура”, НФСБ и „Деформаторски блок” са от същото котило. Иначе казано – политическите решения и законотворчеството на България се извършват със съгласието или по нареждането на Кремъл. Знаейки това, е лесно обяснимо защо само се приказва, но нищо не се предприема в посока енергийната диверсификация. България е зависима от руските газ, нефт и ядрено гориво. За да е пълна картинката – българските прокурори и съдии се назначават от вече продалите се политически проститутки. И така – законодателната, изпълнителната и съдебната власт на „независима” България служат на чужди интереси. Допълнително се обслужват и желанията на САЩ и ЕС, стига предварително да са се разбрали с Москва. В отплата ДОПГ (държавна организирана престъпна група) е получила лиценз да граби, краде и убива собствения си народ. Без ограничения. Геноцидът над българския народ е „узаконен” от международните жандарми. Последствията ги знаем – родни олигарси, местни феодали, „политици” и кривосъдници обезлюдяват България. Темповете на българския геноцид нямат световен аналог. Червените кхмери и африкански диктатори са бебета в проходилка, в сравнение с нашите изроди. Но на никой не му пука. Желанието на паразитите е, ако може и жертвите – българските граждани да не забелязват, че ги убиват. Дебело подчертавам: Не са ни виновни чуждите държави, а родните продажници и пасивността на гражданското общество в България. Тук има един важен нюанс. Ние, българите бяхме възпитавани да обичаме Русия и руснаците. Те са братушките – освободители. Но не си даваме сметка, че за Русия ние не сме по-различни от другите народи. Руснаците не са обучавани в училище да ни обичат безумно и да ни дават децата си при поискване. Ние, българите сме страшно сантиментални и бъркаме любовта си с чисто геополитическите интереси. Самите руснаци предпочитат фразата „Без емоции”.

Бъдещето на Украина ли? Помните ли Косово? САЩ и НАТО бомбардираха столицата на независима Сърбия. Разцепиха я със сила и създадоха нова държава за албанците в Сърбия. Тогава шиптърите бяха застрашени и „цивилизованият” свят се втурна да им помага и да ги спасява, убивайки „лошите” сърби. Сега ни продъниха ушите, че народът на Украина сам трябва да взима решенията за бъдещето си. Е, рускоговорящите граждани на Украина от Крим и източните части на страната казаха какво искат. Нали са граждани на Украина и уж им се дават същите права, както и на тези, които събориха властта в Киев. Лицемерието е очевидно. Двойни, тройни и петорни стандарти. Естествено, че Русия ще защити руснаците в Украина. Нима САЩ не защитава своите граждани по целия свят. При това, тук говорим за 20 милиона човека. На някой стана ли му ясно кого защитават САЩ в Афганистан и Ирак?

Иначе страшно съжалявам, че революцията в Киев не беше извършена от обединени украински граждани срещу Бандата от олигарси, корумпирани политици и магистрати. В началото имах тази надежда, че се случва точно това, но после видях как нарочно се измества плоскостта на революцията. От битка срещу корупцията и мафията се хлъзна към етническа омраза. Това само отложи справедливостта, законността и правосъдието за всички граждани на Украина. Сега тази държава първо ще се разцепи, и чак след това отново ще има събиране на енергия за битка против ДОПГ. ДОПГ не е само български патент. Няма никакво значение как ще се наричат етапите на разделяне на части на Украина. Автономия, независимост… В крайна сметка Русия ще получи цялата източна и южна части. Там се намира огромната част от рускоезичното население. Като казвам жалко. Представете си как в София се вдигаме и помитаме ДОПГ. Първоначалната еуфория обаче се изпарява в мига, в който някой провокатор излъчи послание за евентуални бъдещи гонения срещу турскоговорящите български граждани. Дали Турция няма да защити молещите за помощ български турци? Урокът е ясен. Когато сме готови да накажем ДОПГ, сред нас трябва да има представители на всички етноси. Така ще се избегне украинският сценарии. Благодарим за нагледния урок.

март 2014