Годината е 2011, идват избори, местни и президентски. Волен Сидеров съска срещу ГЕРБ, негодува, размахва заканително юмручета.

Годината е 2009, идват избори, парламентарни. Сидеров размазва словесно ГЕРБ, обижда и нарича Бойко Борисов с всякакви нелицеприятни думички. Такива, че никой, който поне малко има чувство за собствено достойнство и чест, не би простил. Става чудо, парламентарните избори отминават. Бойко прощава, а Волен започва да мяучи. Да величае и ласкае този, когото до вчера е оплювал. Малко по-рано от устата на неуморния оратор се сипе огън и жупел срещу тройната коалиция на Станишев, Сакскобургготски и Доган (тримата българи).

Връщаме се в 2011 г., изцепките на бореца Сидеров предизборно се усилват. Ясна работа, събира си електората. Гласоподавателите трябва да си припомнят образа на бореца за правдини. Леко се е позацапал от подмазване.

Стига хронология. Малко въпроси. Кой български гражданин би си позволил да нахлуе с агитката си в редакцията на вестниците 24 часа и Труд, да заплашва и показва мускули, да повтори набега, но вече в сградата на съда? На кой български политик, след като е толкова страшен и опасен за правителства, в които е и хлябът, и ножът, няма да му се случи нищо? Освен симулации, че ще му се потърси отговорност за това или онова прегрешение (насаждане на расова, етническа и верска омраза, склоняване към лъжесвидетелстване). Какво става? Какво да става? Това което е, това е истината. Мачът е договорен и то отдавна. Допълнителни въпроси. Дали договореният мач е дело само на играчите на терена? Или зад тях стои треньор – български гражданин? А кой притежава треньора и отбора, дали не е някоя чужда ръка?

Често срещано явление във футбола. Кой управлява българските играчи политици? Кой им казва кого, къде и как да фаулират? И още – възможно ли е случката пред джамията в София и срамотата в БНР да е разузнаване по време на боя? Да се пробва реакцията на обществото? Възможно ли е чуждестранният собственик на треньора и сборния отбор от български политици от различни партии да има по-дългосрочни планове за българското първенство? Какви са плановете? Няма да ви отнемам удоволствието да потърсите отговорите сами. Ще напиша правилните отговори в следващ материал. Приятно забавление.

24 май 2011 г.