Който и да попитаме от българските управници какво мисли за демографската криза в България, отговорът е един и същ. Плачене, че се раждат все по-малко българчета и големи обещания и уверения как, те народните любимци ще направят чудеса за да подобрят положението. Как Те ще се погрижат за нацията.
Вярно е, че благодарение на загрижеността на българските чорбаджии през последните 23 години съвсем скоро ще ни впишат в червената книга като изчезващ вид. Последната им гениална загриженост е да вкарат задълженията на родителите в специален закон. Четири министерства и армия от държавни чиновници работят по това велико дело. Колко ли пари ще бъдат похарчени? При това наши пари, на родителите, които им плащаме заплатите на мислителите. Те, българските грижовници ще кажат -такъв закон има във всички европейски държави. Сигурно е така, но там първо са се погрижили за основното – да създадат условия да има родители и след това създават закони за техните задължения. Любопитно ми е в този български закон ще бъдат ли включени някои главни родителски функции. Да нахранят децата си, да ги облекат, изучат, да се грижат за физическото и психическото им здраве.
Въпросът е как да стане всичко това?
Безработните родители могат ли да спазят задълженията си или пък, тези които получават подаяния наречени заплати, които не стигат за месечните сметки, да не говорим за гледане на деца. Жълтите стотинки с гордото име” детски” стигат за три дни, а останалите 27 дни от месеца? А откъде да вземе 80 лева бременна жена, която иска да види на видеозон дали със сърцето на детето всичко е наред? Много, много примери има за “грижовното” отношение на българските чорбаджии към деца и родители. Но Те, управниците, не са ли също в ролята на “родители” към българските граждани? Къде е законът за техните задължения? Е, грижите им основно са да получават заплати и да въртят далавери.Те нямат проблеми с отглеждането на децата си. Нахранени са, учат в чужбина, като завършат образованието си ги чака сладка държавна службица. Затова предлагам към този нов закон да бъде добавено, че той се отнася само до задълженията на родители български властимащи. В противен случай още с влизането му в сила всички нормални български родители ще се окажат престъпници. А кой знае може и това да е целта. Повече лоши, повече парички за полицаи, следователи, прокурори, съдии, накратко за стълбовете, на които се опират нашите “родители” на нацията. Великите български изедници.