В.С.2

Пролет. Времето е палаво и самό ни подканя да си поиграем. Да задаваме въпроси и да намираме отговори. Напъпили са „избори”. Съвсем скоро пред очите ни ще цъфнат въздишките на стари и нови муцуни, жадни за власт.

Да вкараме в играта на прилики-разлики малко прах от патриотизъм. Волен Сидеров или Валери Симеонов – кого предпочитате? На 13.04.2014 г. екс вътрешният министър генерал Богомил Бонев сподели, че той лично е участвал в края на 80-те години в акция срещу Сидеров. Богомил е бил капитан от криминална милиция, а Волен изнудвал за пари някого си и откраднал фотоапарат. Нормално. Това обяснява издигането на „патриота”. Зависим от покритото му минало, послушно е козирувал на милиционерите – кукловоди. Като всяка добра кукла стриктно е изпълнявал ролите на демократ, патриот, бунтар, глухар… Против Бойко-пожарникаря, за мутрата-рекетьор, пак против… Долу БСП! Горе БСП! „Не” на ДПС – незаконната партия. „Да” на парите от ДПС. Сидеров вече дори не прави опити да прикрива верижната реакция: Руско посолство – шефът на Лукойл Вальо Златев – милиционери – тежките пури на Волен. Думата прозрачност най-после си легна на мястото. „Десният” вътрешен министър Бонев в правителството на ултра лилавия Иван Костов, изведнъж взе че си спомни за миналото на „патриота”. А защо сега, е ясно. Време му е да предаде щафетата на  следващ по-„националист”. Между другото интересен факт е, че Богомил е приютен, като изпълнителен директор на Пловдивския панаир не от кого да е, а от почетния консул на Русия в Пловдив – Георги Гергов. По чиста случайност Гергов е и шеф на БСП за града и много близък и на Станишев, и на Първанов. Пак ненарочно се харесват с бившия пловдивски съдия и настоящ Главен прокурор Цацаров.

Да отскочим за малко до морето! Там се подвизава кумът на Волен. Още по-върлият „патриот” Валери Симеонов – наследникът на изхабения и поизтъркан негов роднина. Въпрос на време е кога някой бивш милиционер ще се сети да откровеничи за Валери. Например за онези вагони с готова продукция, които са изчезнали безследно от комбината в Дебелт. Както и при Волен, историята е заровена, но не много дълбоко. Никой не знае по време на отлив какво ще лъсне. И тук има почетен консул на Русия, само че бургаски. Местният феодал Тонко Фотев – бивш милиционер и настоящ блудник /решение на СГС от 17.01.2012 г./, също като колегата си от Пловдив умее да привлича любовта на висши магистрати. Главният обвинител на Бургаска област – прокурор Емил Христов 3-4 пъти седмично тичка сам на отчет при любимия си почетен блудник. Церемонията е многогодишна и винаги се извършва в сладкарница „Неделя”, която е в съседство с офиса на сивия кардинал на Бургас. Фотев знае много. За лиценза на СКАТ, за откраднатите вагони, за странната метаморфоза Балевски-Симеонов. Кога един човек бяга от фамилията си? Кога си я сменя? Ако сте жена, е ясно. Сключвате брак и готово – получавате тази на съпруга си. Но защо един мъж би скрил, че се казва Балевски? Родът е славен – активни борци, академици, партизани, комунистически величия. Нищо срамно. Но необяснимо защо, определеният за нов „по-патриот” предпочита да се именува Симеонов, като взима малкото име на баща си за свое фамилно. Защо? Някой ден отливът ще разкаже.

Засега е ясно защо остриетата на бургаската телевизия не виждат блудника Фотев. Нищо че им е под носа и че има решение на съда, неподлежащо на обжалване.

Иначе тупането в гърдите на безкомпромисните „патриоти” е оглушително. Справедливи били, честни били. Така е, няма спор, само че дотолкова, доколкото им разрешат милиционерите.

Та кого предпочитате? В.С. или В.С.?

 

Ивайло Зартов, 19 април 2014 г.