Bulgaria-Referendum-580x721

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази сутрин се събудих надървен от щастие. Боже! В каква прекрасна страна живея! От цялото 8-милиардно население на Земята само аз и още 6-7 милиона сме галеници на съдбата. Нас ни обгрижват най-мъдрите люде, най-честните и най-безкористните. За последните 26 години ни се изредиха всевъзможни управляващи. От една страна уж не са роднини, но пък от друга изглеждат като близнаци. Всички те, до един милеят за майка България, жертват се за благото на българския народ и хич, ама изобщо не крадат. За тях законността, справедливостта и правосъдието са по-почитани от 10-те Божи заповеди. За съжаление винаги се намират неблагодарници, черни завистници, които се опитват да оплюят добрите хора.

Гоце Първанов бил продукт на пернишката мафия. Синът му се бил сдобил с 5-звезден хотел. Ваньо Костов бил подарил рафинерията в Бургас на руснаците, а пък за баланс подписал ултра неизгодни договори с американските ТЕЦ-ове в ущърб на майка България. Абсурд! Виждате ли какви глупости може да измъдрят болните мозъци? Сергейчо Станишев бил напълнил джобовете на олигарсите с 8 милиарда, като им пуснал аванта да заменят чукари за плажове и ски писти. А пък при Боце Борисов нямало неконтролирана обществена поръчка. Всички кинти трябвало да попадат в ръцете само на нашите момчета. При това не ставало въпрос единствено  за милиардите от магистралите и парите от Европа. Дори дребни селски търгове за по 1000 лв. и те били упътвани, където трябва. Еее, то бива бива, ама то това вече на нищо не прилича! Срамота! Въобще за Боко-Боко злословията надхвърлят всякакви граници. Тъп бил, прост бил, алчен бил… Един път ни оправи, сега ни повтаря, а благодарност – никаква.

От всичките български убавци властимеющи, на него най-много може да му се има вяра. Като каже нещо е завинаги. Думата му на две не става! Обеща ли през 2009г. да развали заменките? Обеща, и някой ден ще го стори, просто още не му е дошло времето. Годината е 2011, месец май. Премиерът Борисов е гост на конгреса на Съюза на репресираните от комунистическия режим. Възкачва се на трибуната бившият член на БКП и заявява: „Децата на тези същите, доскоро, ако не бяхме ние да ги свалим, управляваха!“. За още по-голяма яснота добавя, че няма да се даде на комунистите и призовава да сме безпощадни! Героичните думи са произнесени сутринта. Същия ден следобед  Боце отива на откриването на Голф-клуб в Правец, който е собственост на върло комунистическата фамилия Златеви. Там безпощадният комунистомразец се прегръща и целува с шефа на „Лукойл“ Вальо Златев и баща му Васил и ги възхвалява за инвестицията им от 60 млн. евро.

Е, как да не вярваш на такъв човек?! А че бил тъп и прост е долна, ама много долна лъжа. В отговор на въпрос за далавери в ТЕЦ-овете „Марица изток“, Боко шашва целия научен свят със следното безсмъртие: „Имаме наши експерти, които познават този бизнес, защото той е много специфичен, а и както е определението във физиката – насочен от движение на електрични товари – това е електрическият ток, той минава и не се усеща“. Нищо чудно, ако не сте разбрали какво ви се казва. Трудно е, непостижимо е да се докоснем до сияйните висоти на Негова премъдрост. Не е за всеки тая работа.

Как да не пърхам от щастие? Каква държава, какви държавници?! Държавата на Боце и Гоце, на Ахмедчо, на Сергейчо, Ваньо, Вальо и компания. Страната на прилепилите се паразити Болен и Далавери и въздесъщия Яне. Родината на двете каки, на „батковци и братковци“, на Цацаровци… Ох! Мъчи ме един въпрос. Дали това е същата България, за която пише Иван Вазов:

„Българийо, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни майко бяха!

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх.“

 

Ивайло Зартов, 24 март 2016 г.