page_35_46

Годината е 2014. Родилна зала. Подава се главичката на детето. Ококорва очи срещу акушер гинеколозите и на пет различни езика ги пита:

– Къде съм? – Шах! Смаяните лекари се вкаменяват. Такова чудо не са виждали…

– Къде съм? В коя държава съм? – настоява да знае бебето. Един от докторите отваря уста и започва да пелтечи:

 – В-в-в родилното, в България.

– А-а-а, така ли? – главичката се шмугва обратно в майка си – няма да излизам. Отказвам. На общото събрание на зародишите взехме решение – Повече няма да се раждаме в България! Кажете на майка ми да отива в някоя друга държава и там да ме ражда, ако ще в Сомалия. Вече отвътре, удобно разположено в укритието си, продължило да нарежда:

– Вие сте идиоти! Защо правите деца? За какво са ви? За себе си не можете да се погрижите, камо ли за нас. Вече 24 години роби раждат роби. Писна ни! Ние, ембрионите имаме повече смелост от вас. Уж сте възрастни, големи, ама това е само на години и килограми. Иначе сърцата ви са едни такива мънички, като кози дърдонки, а умовете ви са по-гладки от бебешки дупета. Я се вижте, вие сте донори. Лъжат ви, грабят ви, баламосват ви и какво правите, за да се защитите? – Нищо! По-зле сте и от недоносчета. Тънете в мизерия. Умирате от глад, студ, страх. А всяка година създавате над 35 милиарда. От тях обаче, за вас остават трохи, подхвърлят ви огризки. С вашите милиарди хрантутите цяла армия от държавни чиновници, крадливи и алчни политици и магистрати. С помощта на търтеите, които вие храните, разни Златевци, Божковци, Герговци, Цеко Миневци… и пр. бандити изсмукват кръвта ви. Купуват си яхти, самолети, лимузини… Чудят се къде да си заврат парите, вашите пари, тези, които са откраднали от вас. Не искам да се раждам на място, където шайка разбойници е откраднала държавата, а няколко милиона страхливци не могат да си я върнат. Все чакате поредния месия. Цар да ви оправи, не стана… Пожарникар щеше да ви носи справедливост и възмездие, ама нещо пак не стана. Тройни коалиции и лами ви подпалиха чергите. С лъжепатриоти ви баламосваха. Сега пък нови по-патриоти и по-лъжци изгряват. Няма такива олигофрени, като вас. Знаете, че ви лъжат. Знаете, че ви грабят, но не правите нищо. Нито си връщате живота, нито наказвате корумпираните слуги и господарите им. За какво са ви деца? За да превърнете и тях в роби ли? За да ни принесете и нас в жертва ли? Вие сте си сложили главите на дръвниците. Нахлузили сте примките около шиите си и сами сте ритнали опорите си. Не стига, че висите на въжето, но даже се и поклащате. Въртите задници на всяка чалга. Роби! Ето сега, пак се правите, че не разбирате. Мрънкате, правите се на жертви, но вие сте жертви на собственото си бездушие и безотговорност. Сами сте се подложили на касапите. Това е, няма да изляза! И да кажете на баща ми, че няма смисъл да се напъва да прави деца. Първо сам да се освободи. Да освободи Родината си. Да изпълни със смисъл думите справедливост и възмездие. И на другите бащи го кажете! Идиоти! За какво са ви деца?

Ивайло Зартов, 06 октомври 2013 г.