Братска любов

Три в едно

Кретенът, идиотът и дебилът имали неразрешими противоречия помежду си. Спорили те от сутрин до вечер и от вечер до сутрин. Псували се един друг, крещели си, обиждали се.

Един ден, вече поизморени, решили да седнат на триъгълната маса и да направят опит да се разберат. Да намерят допирни точки.

– Хайде да открием нещо общо, около което да се обединим за благото на България. Все пак, нали преди всичко сме българи. И за да няма препирни и караници, ще записваме изказванията си, а накрая ще ги вкараме в компютър. Нека машината безпристрастно и коректно да реши кое е това, дето може да ни обедини. Речено – сторено.

Пръв започнал кретенът: Аз съм патриот! Боли ме, че Родината ми е най-бедната държава в Европа. Вече 25 години уж сме в преход, уж сме в демокрация, а всъщност още сме си част от СССР. Зависими сме енергийно от Русия. Газ, нефт, ядрено гориво… цялата ни икономика е в ръцете на Кремъл. Трябва да изгоним руснаците с помощта на американците. САЩ ще се погрижат за нас. Всичко, което е добро за чичо Сам е добро и за нас българите.

След него взел думата идиотът: И аз съм патриот! И аз страдам, че сме затънали в мизерия. За да се оправим, трябва да изгоним американците от базите им. Да напуснем НАТО и ЕС и да влезем в Евразийския съюз на Путин. Руснаците са наши братя, те ще се погрижат за нас. Ето, на Украина дадоха 14 млрд. долара, само защото не подписаха предприсъединителния договор с ЕС, и на нас ще дадат. И цените на газа им намалиха двойно. С руснаците трябва да сме. Всичко, което е добро за братушките, е добро и за България.

Последен се изказал дебилът: Ох, къса ми се сърцето. Толкова мъка, толкова беднотия. И аз съм патриот! Не мога да гледам как сме се разкрачили между САЩ, Русия и ЕС. Ние сме европейци. Трябва да слушаме германците, англичаните, французите. Я вижте хората в тези държави как живеят. Сто пъти по-добре от нас. Няма какво да се занимаваме с американци и руснаци. Каквото е добро за ЕС, е добро и за България.

Тук вече тримата не издържали и напълно в духа на традицията, започнали да се псуват. Прекъснал ги сигналът от машината. Били готови резултатите. С глас на обръгнал психиатър компютърът им проговорил: Колкото и да е неизненадващо, общите неща между вас са много. И тримата се наричате патриоти и неистово желаете да служите на чужди господари. Никой от вас не вижда нищо нередно в това. Страдате, тръшкате се за съдбата на България. Боли ви, че българските граждани се мъчат и тънат в нищета, но не отправяте нито една критична дума към някой от управляващите през последните 25 години. Не споменавате нито дума за разграбването на България от шайката от олигарси и корумпираните им слуги – политици и магистрати. Никой от вас не вижда собствените си грешки. Докато вие се чудите на кого да се кланяте, всъщност подкрепяте геноцида над българския народ. Вашите дрязги и разногласия ви обединяват в главното – и тримата сте поддръжници на системата. Неспособността и нежеланието да се опълчите на неправдите, робският страх от чорбаджии, аги и всевъзможни властимащи ви пречи да поемете отговорност за живота си. Способни сте само да лалате и да се дърляте помежду си. Ето това са общите неща, около които вече сте обединени, без  да го осъзнавате. Макар, че е очевадно за всеки кретен, дебил или идиот. Всъщност, вие как се казвахте, как ви бяха имената?

17 януари 2014 г.

Колко струва един въпросоотговор?

Колко може да струва един въпрос?

Гледах по руската телевизия голямата годишна пресконференция на Путин. Очаквах повечето въпроси към него да са напарфюмирани. Леко позадремвах. И изведнъж – тряс!

„Защо, след като по конституция полезните изкопаеми, богатствата под земята принадлежат на народа, тоест на всички граждани, те са отдадени в ръцете на няколко човека, които трупат баснословни, приказни банкови сметки в офшорни зони. Купуват се самолети, яхти, острови…Защо?”

Въпрос за милиарди! Хванат в крачка, властелинът на Кремъл разби на пух и прах предварително подготвения сценарий с необмисления си отговор: „Важното било, държавата да направи така, че тези хора (олигарсите) да си плащат данъците” – Толкоз! Кратко и ясно. Веднага последваха затрупващи удобни въпроси на всевъзможни други теми. Но аз вече бях изключил.

Гордост и неописуемо щастие от факта, че съм българин ме тръшнаха на дивана. Зацвилих от радост. Еее, тоя пък Путин как се изложи. Къде го чукнаха, къде се пукна… Ако бяха задали същия въпрос на някой от нашите чорбаджии, със сигурност щеше да последва поне тричасова лекция. Ние, българите сме късметлии. Последните 24 години ни управляваха само гении: Специалистът по ролята на шинелите в съветската армия Сергей, експертът в пожарното дело Бойко, видният хидролог Ахмед, туристът от Мадрид Симеон, ненадминатият себехваляч Иван. Списъкът със славни имена е много, много дълъг. Министри, шефове, началници … остри като бръснач умове. Всеки един от тях може аргументирано да ни обясни защо подземните ни богатства са отдадени на шепа избраници. Нещо повече. И за надземните ще ни разкажат, а и за самата земя ще научим това-онова … Концесия, обществена поръчка, търг, конкурс, приватизация…, както и да се нарече процедурата, все тая. Още на етап идея се знае кой ще спечели. Този, който предложи най-голям подкуп. Няма никакво значение колко пари ще влязат в държавната хазна. Никой не се интересува от запазване на работните места. Предварително е ясно, данъци няма да се плащат. Ще се подписват всевъзможни договори за „външни” услуги. Ежегодно ще се отчитат счетоводни загуби, а стотиците милиони и милиарди ще се изнасят в чужбина.

Да се разпарчетоса, източи и разпродаде всичко е нормално. Клиентът си е платил за пълно обслужване. За мълчанието на агнетата, замаскирани като главни прокурори. За изчезването на  2 500 преписки от Агенцията за следприватизационно безхаберие. Съдии, полицаи, бирници – всички са в сметката. Необходимото и достатъчно условие за изпълнение на задачата е собственикът да не се интересува от собствеността си. Богатствата са държавна собственост, тоест на всички български граждани, в това число и на бай Гюро. Само че, когато корумпираните червеи подаряваха БТК, Булгартабак, БГА Балкан, Нефтохим, горите, плажовете, златото… и каквото още се сетеха, къде беше бай Гюро? Защо не скочи и не се възпротиви с крясъци – Еей, изроди! Какво правите? Това е и мое, и на родителите ми, и на децата ми! Защо бай Гюро си траеше? Може да е забравил, че е собственик… Не е знаел, че той трябва да носи отговорност за собствеността си и да упражнява контрол над слугите на народа. Или пък, улисан в Жигулата, панелката и фустата на жена си, е пропуснал голямата картина. Възможно е. Иначе бай Гюро е голям пич. Той се мисли за най-умния и най-надарения сред всички потомци на маймуните. Само дето все мрънка. Нямал работа. Родителите му – пенсионери гладували. Децата му станали наркомани и проститутки. Жена му го била изоставила. Жигулката и панелката се разкапвали. Мрън, мрън, мрън…

Докато пичът мрънка, ония, изродите водят титанична битка сами със себе си. Борят корупцията, тръшкат я по гръб и сладко, сладко я насилват. А тя стене – Ох, искам още, още, още…

Колко може да струва един отговор?

02 януари 2014 г.

 

Посещението на хамбургера

При студентите, окупирали Университета отива бивш американски посланик. Естествено посещението на Пардю е във всички централни новини. Закономерно, защитниците на системата веднага гракват: „Ето, вижте ги! Видяхте ли? Казвахме ли ви? Разбрахте ли сега кой стои зад окупацията, зад протестите и зад всеки, който вика оставка? Стана ли ви ясно?”.  Нямам представа на кой, какво му се е изяснило. В мен обаче веднага се заблъскаха въпроси. Да предположим, че посолството на САЩ  действително стои зад студентската окупация. Би ли демаскирал с посещението си висш дипломат собствената си държава и нейната политика? Абсурд, нали? Защо им е на американците да се издават по най-левашки начин? Не са чак толкова глупави, нищо че прекаляват с хамбургерите. Втора мисъл – след като предположихме, че чичо Самовци не са чак толкова тъпи, излиза че все пак целят нещо, като изпращат Пардю в университета. Какво искат? Какво очакват? Точно това, което се случи. Всички да ги посочат с пръст. Окупацията да загуби чистотата си и в крайна сметка правителството на Орешарски да оцелее.

Към днешна дата БСП-ДПС-АТАКА-ГЕРБ и тези, които ги сложиха на власт все още управляват. Тоест, все още възпрепятстват налагането на справедливост и възмездие за всички участници в 24-годишния геноцид. И така. Какво излиза? С официалното американско посещение при студентите, всъщност бе спасено правителството. „Окупаторите” се разпиляха, а башибозуците продължават да грабят, пардон – да управляват. Спасени бяха не само върхушките на трите водещи формации. Гербаджиите също отърваха кожите. Защото никак, ама наистина по никакъв начин не е гарантирано, че като паднат едните, другите ще се качат. Номерът със скачените съдове се е поизтъркал. Долу СДС – Горе БСП! Долу БСП – Горе ГЕРБ! Схемата горе-долу и обратно вървеше, докато траеше ефектът от активните мероприятия на партийните централи и платените орди от социолози и журналя. През последните месеци обаче, все по-често и по-ясно започна да се чува гласът на прогледналите български граждани, които искат смяна на системата. Които са против това, тези които ни ограбваха 24 години да продължат да ни грабят. Желанието за справедливост и възмездие не е мъртво. От избори на избори едни и същи бандити само си предават щафетата на властта. „Новите” управляващи пазят предходните и самите те грабят. Режимът на сменящи се шайки мародери прекрасно устройва и всички чужди лешояди. На територията, наречена България, между САЩ, Русия и страните от ЕС цари пълно разбирателство. Томахавките от студената война отдавна са заровени. Интересите на всички чужди играчи са защитени. Единствената опасност идва от надигащото се желание за справедливост и възмездие. Стремежът ни да се освободим от робството на олигарси, местни феодали и корумпираните им слуги – политици и магистрати е стряскащ за чуждите монополисти. Американци, руснаци, марсианци….. прекрасно се разбират с всеки алчен и корумпиран задник, играещ ролята на български владетел. Но ако на мястото на Станишев, Борисов, Доган ….. бъде издигнат  свободен човек. И ако тези, които са го овластили не забравят, че трябва и да го контролират, то тогава българските интереси ще са над интересите на чичо Сам, дядо Иван и пикльото от Брюксел. Тогава чуждите посланици няма да командват българските главни прокурори. Няма да си назначават министри и цели правителства. Иначе казано, няма да е като сега. Един ни държи за газа, а другият – за гъза. Грубичък ви се вижда финала ли?

21 ноември 2013 г.

Невидѝмия

От няколко години си мислех, че на нечетни дати живеем в Абсурдистан, а на четни – в Бандитостан. Но събития от международната сцена ме убеждават, че всъщност сме граждани на невидима държава. Съответно ние се наричаме невидѝми, невидѝмци, невидѝмчета и пр., а родината ни – Невидѝмия.

Последното доказателство, което получих бе речта на американския висш държавник Колин Пауъл, относно събитията в Сирия. Прочувствено, сърцераздирателно слово, достойно за Оскар, ще каже някой недоброжелател. На мен, обаче си ми хареса. Човекът искрено страдаше за пострадалите сирийци. Жертви на химическа атака с газ Зарин. А сцената с бащата, който държи на ръце детенцето си, направо ме хвърли в транс. Изкърти ме. Видях как всички американски домакини реват, плачат неутешимо, а мъжете им грабват ножове, томахавки, автомати и каквото им попадне в неудържим порив да накажат виновните и да защитят невинните сирийски граждани. Цивилизованият свят е вперил очи в Сирия. Лошите трябва да бъдат наказани. Същият „цивилизован” свят преди това обяви Кадафи за престъпник срещу мира и човечеството, обвиниха го за геноцид срещу собствения му народ. Защото 700 хиляди либийци не можели да работят и да се грижат за семействата си и били прогонени от родината си. Сещам се и за още много други примери как демократичната общност вижда неправди, ужасни престъпления и геноцид къде ли не. Босна и Херцеговина, Косово, Сомалия, Ирак, Източен Тимор, Мали … И разбира се, „цивилизованите” държави не могат да търпят безчинствата. Заклеймяват и мачкат безпощадно виновниците.

Над 2 млн. български граждани са прогонени от родината им, където не могат да работят и да се грижат за семействата си. Според официалната статистика над 3 млн. българи са с недоходи до 310 лв. на месец. Т.е. те са си в татковината, не са успели да избягат и тихо си умират. От глад, от студ, от липса на болнични лимити, клинични пътеки, от безпаричие. Всеки месец  50-60 българи кротко се самоубиват. Истинската бройка на самообесили се, самоотровени, самоудавени и самозастреляли се не се обявява, за да не се дава лош пример. Самозапалилите се обаче, няма как да се скрият. Българските родители гледат очите на децата си и им идва да си изтръгнат сърцата от мъка, че не могат просто да ги нахранят. Да ги облекат и изпратят на училище. Българските майки и бащи не плачат, не защото не искат, а защото не могат. Сълзите им отдавна са пресъхнали, изпепелени от 24-годишния геноцид, наречен за благозвучие „преход”.

От куртоазия ли, от какво ли, вместо газ Зарин, бомби и куршуми, върху нас се изпробват приватизации, заменки, монополи, нагласени обществени поръчки, комисиони, тотална корупция… Списъкът с оръжията за масово поразяване е безкраен.

Време е за големите въпроси: Защо за нас не ридае нито Колин, нито Пауъл? Защо нашите Станишевци, Борисовци, Догановци, Костовци, Симеоновци и пр. не са обвинени за престъпления срещу мира и човечеството, за геноцид срещу българския народ? Отговорът е ясен. Ние сме невидими. Родили сме се в България, чат-пат сме ту в Бандитостан, ту в Абсурдистан, но като цяло си живеем в Невидѝмия.

27 август 2013 г.

Световен тероризъм или световно правителство

Мали, държава в Африка. Добрите са правителството, лошите са ислямисти-терористи. Сирия, държава в Близкия изток. Тук ислямистите са добри, лошите са правителството. Франция нанася военновъздушни удари срещу ислямистките формирования в Мали. Правителството на африканската държава  не го  наричат “режим” и му помагат. Въпреки, че е дошло на власт чрез военен преврат.  “Цивилизованият” свят ръкопляска на френската военна офанзива. В Сирия, според данни на германския вестник “Ди Велт”  ядрото на антиправителствените войски  е групировката  “Джабхат ал Нусра”, по-позната с името “Ал Каида”. Целта й е създаване на шариатска държава. Най-добре подготвените бойци са наемници от различни мюсюлмански държави. При това колкото и да не е за вярване, САЩ и ЕС помагат на официално заклеймените от тях самите като терористи “Ал Каида”. Същата тази страшна, ужасна “Ал Каида” отговорна за смъртта на хиляди невинни хора в цял свят. Все едно  никога не е имало 11 септември, какво се случва?  САЩ и Русия си мерят каските не от вчера. Конфликтните точки са на всеки километър. Корея, Виетнам, Куба, Афганистан…, а така както изглежда и Сирия става част от премерването. В Тартус се намира единствената руска военна база в Средиземно море. Логично е руснаците да защитават правителството на Асад. Това е и единствената руска военна база извън територията на Русия. “Режимът” в Сирия се подпомага и от Иран и Китай. Катар и Саудитска Арабия водени от свои газови и нефтени интереси финансират джихадистите в Сирия. Израел традиционно е срещу официална Сирия заради сирийската подкрепа за “Хизбула”. Непонятно остава дали на израелците повече ще се хареса изграждането на шариатска Сирия. Турция е на страната на джихадистите. Къде е България в цялата тази каша? Като член на ЕС ние официално подкрепяме джихадистите, така ни е наредено. Българският външен министър Младенов провежда на наша територия срещи с представители на сирийската опозиция, в това число и с “Джабхат ал Нусра” –  “Ал Каида”. Катар е внесъл в БНБ депозит от 200 млн. долара. Според информация от българските медии това било доказателство за сериозните намерения на Катар за работа, инвестиции и изпълнение на общи проекти заедно с България. Българският министър на отбраната Ангелов е подписал в Доха споразумение за военно сътрудничество с Катар. Съвместни проекти, дали визират проектът Сирия? За други реални съвместни проекти не се сещам, има много обещания, много фойерверки, но все в бъдеще време. Също така не си спомням някой да е упълномощавал българското правителство да подпомага терористите от “Ал Каида” –  “Джабхат ал Нусра”. За двойни и петорни стандарти е излишно да се говори. За хилядите мъртви или останали без дом сирийски граждани е без значение кой е финансирал поредната бомба или куршум. “Цивилизованият” свят явно страда от остра форма на шизофрения. Вече никой не може ясно да дефинира, кои са лошите и кои добрите. Кои са терористите? Редовите джихадисти, тези които ги финансират или благосклонно ръкопляскащите им?  България е въвлечена във война, но никой не ни го казва официално. Войната е пари, много пари. Термините  “световен тероризъм” и “световно правителство” се припокриват. От снимките на убити жени и деца, никой не се трогва, от тях печелят свръхбогатите наднационални компании. Някой ще каже: Какво ни интересува Сирия?  На тези, които са задали този въпрос е излишно да им се говори за човещина, но може да им се припомни – ислямисти има и в България. Въпросът е: Интересува ли ни България?

16 януари 2013 г.

 

Външно: Блудникът Тонко Фотев–да, агенти на ДС–не!

До Министъра на външните работи
Уважаеми г-н Младенов
Вие сте известен с принципната си позиция по отношение на бивши служители и агенти на държавна сигурност в редиците на повереното ви министерство. Вие сте против това те да могат да заемат дипломатически постове. Изразявали сте многократно и категорично мнението си, че такива хора не бива да представляват България пред света. Според вас, всеки който е имал нещо общо с бившата държавна сигурност не може и не трябва да бъде посланик, консул или по какъвто и да е друг начин да участва в изграждането на образа на страната ни. Решили сте, че е вредно за България. Полезно ли е за доброто име на страната ни да имате в редиците си доказан със съдебно решение блудник? Ако агенти и служители на бившата държавна сигурност ни вредят, то с какво ни помагат блудниците? Задавам ви тези въпроси защото на 17.01.2012г.  СГС излезе с решение, което не подлежи на обжалване или протест. В него е записано: “Следва да бъдат споделени правните изводи на първоинстанционния съд за успешно проведено насрещно доказване, като въззивната инстанция намира, че от доказателствената съвкупност, включително обясненията на подсъдимата и разпитаните по делото свидетели, се установява, че частният тъжител Ф. действително е извършил блудствени действия спрямо нея, като я блъснал в тоалетното помещение на спортен комплекс „Лазур”, гр. Б., притиснал с една ръка към стената, а другата пъхнал под шортите на подсъдимата и вкарал пръста си в половия й орган, като същевременно я предупредил да не се прави на недостъпна, като я заплашил, че ако не прави това, което той иска, ще съсипе семейството й и ще ги изсели от гр. Б..”  Блудникът е  Тонко Фотев – почетен консул на Русия в гр. Бургас. Това, че наглецът се опита да осъди жертвата за клевета и не успя само поради факта, че делото се води в София, а не при корумпираните от него магистрати в Бургас е друга тема. Обръщам ви внимание, че съвсем скоро ще изтече една година от това съдебно решение, явно вашите подчинени са пропуснали да ви уведомят кой се грижи за отношенията между България и Русия в Бургас. Сигурен съм, че ако имахте тази информация на мига щяхте да предприемете съответните мерки. Може би отново вашите подчинени са решили, че след като почетният консул не е щатен служител на министерството няма да го закачат. Без да навлизам в подробности по отношение статута на почетните консули, напомням че привилегиите и задълженията на Фотев не се изчерпват само с това да се вози на кола с червени номера. Той участва във всяко едно събитие на територията на община Бургас свързано с двустранните отношения между България и Русия. Посреща официални делегации, посланици, генерални консули, министри, кметове, бизнесмени, политици и др. От позицията си на почетен консул на Русия осъществява официални контакти с общинската и областна администрации на Бургас, полиция, прокуратура, следствие и всички останали държавни институции. Особеният статут на почетен консул има двойно значение, Тонко Фотев е лице и на двете държави, на Русия в нашата родина и на България пред света. В този смисъл наистина съм изумен какви са тези ваши служители, как така са пропуснали да ви докладват, въпреки публикациите за решението на СГС в сайта Афера, в. 24 часа и др.? През далечната 2005г. със съдействието на бившият кмет на Бургас Йоан Костадинов тогавашният министър на външните работи съвместно с руския си колега удостояват със званието почетен консул Фотев. Днес е ваше задължение да прецените не е ли срамно тази функция да се изпълнява от блудник. Срамно е и за двете държави, но хайде руснаците да се оправят сами с въпроса защо си имат блудник. Но вие г-н Младенов, с вашата принципна и строга политика по отношение на сътрудниците на ДС, вие можете и би трябвало да покажете отношение към почетния блудник Фотев. Пускам това писмо до всички медии, не за друго, но съм леко притеснен от свръхнатовареността на подчинените ви. Все не им остава време да ви докладват случая. Разбира се писмото ще бъде и надлежно входирано в министерството на външните работи. Доказали сте вашата безкомпромисност по отношение на бившите агенти, искрено се надявам, че няма да проявите компромисност към бивш милиционер и настоящ блудник, пък бил той и почетен консул на Русия. Нали няма как да се окаже, че Фотев командва Вас, а не Вие него?
С уважение

http://legalacts.justice.bg/ShowAct.aspx?actId=1733050

26 ноември 2012 г.

Интерпол от Бургас

На 21.11.2012г. излезе новината, че Интерпол се интересува от бизнес начинанията в България, Кипър и Гибралтар на изгоненият от руската дума вече бивш депутат Генадий Гудков. Според “Итар Тас” източникът на тази информация е в. “Комсомольская Правда”. Потърсих в Гугъл и се оказа, че това не е руско издание, а бургаско вестниче, което дори не се разпространява по реповете, но има свой електронен вариант. В материала се казва, че “достоверната” информация е дошла от Министерството на вътрешните работи на Русия. Замислих се, как така нито една руска медия няма подобна информация, но в същото време бургаското гаражно вестниче с гръмко име притежава новини от централата на Интерпол? Изчаках да видя какво ще се случи. Повечето български и руски медии разпространиха мълниеносно новината, че Интерпол е подгонил екс-депутата Гудков, някои от тях се позоваваха на първоизточника, но се създаваше илюзията, че новината идва от Москва. Ситуацията силно замириса на активно милиционерско мероприятие. Кой е поръчителят на статията? Ясно е, че бургаското електронно вестниче не би се осмелило само да публикува подобна “истинска” информация. Всъщност целият екип на изданието се състои от собственик, който никога сам не пише нищо и възрастна дама, която списва всичко сама, като за оформянето й помага нейната дъщеря. Спестявам имената им – те не са важни за темата. Важно е да се отбележи, че имат финансови затруднения, поради  които дори е променено името на вестника на “Комсомолска правда балкани”. Причината за промяната са взети пари от руски граждани пребиваващи на територията на Сърбия. В Бургас има само един човек, който е известен с поръчковите си медийни акции към местните издания. Това е доказаният блудник с решение на СГС от 17.01.2012г. Тонко Фотев, по неизвестни причини той все още се води почетен консул на Русия в гр. Бургас. Какво цели Фотев с подобна публикация срещу Гудков, срещу доскорошния си партньор по скалъпване на съдебни процеси? Близката им дружба се вижда в папките на разработеното от тях двамата дело срещу мен. Там единият сам се посочва като главен свидетел за “нередности” във фирмата управлявана от мен, а другият стъпва на тази информация и се жалва. Подвластните им бургаски магистрати раздават тежки присъди на две инстанции за присвояване и безстопанственост, нищо че не са си направили труда да съберат каквито и да било доказателства за вината ми. Всеки, който не го мързи може да прочете в сайта на съда думите на вещите лица от единствената експертиза – “липси не са установени”! Ревизия на фирмата не е правена! И така защо му е на Фотев да атакува Гудков, пускайки информация за преследване от Интерпол? Неуредени сметки, предупреждение от Фотев към Гудков да не го закача заради неизпълнени ангажименти или нещо друго? Като бивш милиционер почетният блудник владее изкуството на мнимата заплаха. Да създаде усещане за надвиснала опасност и след това да предложи помощта си за разрешаването на проблема е негов любим трик. Какви са неопровержимите факти? Изгоненият от руския парламент Гудков вече не е толкова “велик”. От ловец той се превърна в плячка. Фотев е доказано могъщ в Бургас – медии, полиция и магистрати продължават да му слугуват. Силата му се потвърждава и от опънатият над него чадър от медиите и официалните власти в София – те се правят на слепи и глухи. Интерпол наистина би трябвало да се заинтересува от дейността на Гудков и връзките му с кавказки групировки. Има ли, няма ли пране на пари? И на кого са парите, лични на Гудков или на някоя мафиотска структура? Освен Интерпол за топлата връзка Фотев – Гудков би трябвало да се вълнуват и българските служби, но явно нещо им пречи. Това са фактите. Така или иначе бургаският екс-милиционер направи своя ход, времето ще покаже с какво ще му отвърне доскорошният му патрон, екс-депутатът от Москва. Кой знае, може да се окаже, че централата на Интерпол вече се командва от почетното консулство на Русия в Бургас.
http://legalacts.justice.bg/ShowAct.aspx?actId=1733050

23 ноември 2012 г.

 

Чичо Сам, дядо Иван и бай Осман

Вчера ми дойде на гости един приятел, подаде ми смачкано късче хартия и ми разказа как в центъра, покачен на един кош за боклук някакъв човек четял от него на висок глас. Крещял с пълно гърло, дошли полицаи и го задърпали – бил избягал от лудницата. В суматохата листчето паднало и той го взел да види какво има на него. Ето какво пишеше:
“Писна ми да гледам и да слушам как в България хората се делят на русофили, русофоби, американофили, американофоби и всякакви други всевъзможни филифоби. Едните ще се съдерат да доказват колко много обичат Русия, другите пък колко много я мразят. При това го правят с толкова енергия и страст сякаш от това им зависи живота. Една десета от тази енергия да бяха вложили и едните и другите в обич към България, към родината си, отдавна  да сме се отървали от главните си проблеми. Да сме очистили страната си от паразитите олигарси и местни феодали и назначените от тях корумпирани и в червата политици и магистрати, които ограбиха България. Ограбиха нас българските данъкоплатци и продължават да ни грабят. Ама не, по-важно е да си спорят, да се плюят помежду си олигофрените и да си доказват едни на други кой мрази или обича повече някаква чужда държава. Лицемерите до такава степен са усъвършенствували лизането на задници, че от десет земи ще ти докарат вода само и само да ти докажат, че като обичат Русия всъщност били истински български патриоти и това било най-голямото доказателство, че обичали България. Тия другите, те пък ще ти се кълнат в абсолютно същото, само дето за тях любовта към България минава през задължителната омраза към Русия и влюбеност в САЩ или някоя друга западна държава. Абе кретени, разбирам българските турци да се слагат на бай Осман, но те поне се наричат турци та е разбираемо. Само се чудя какво търсят в България, що не си ходят в Турция, ама това е друга тема. Та тези са ми ясни, разбирам и потомците на смесените бракове между българи и рускини, не са никак малко. Но да ви питам останалите дето сте “чисти” българи що толкова много искате да лижете задника на дядо Иван? Ами вие бре “демократите”, не съм чувал да има у нас потомци на американските племена, откъде такава тяга към седалищните части на чичо Сам. И кой ви излъга, че изобщо ще ви допуснат с нечистоплътните ви балкански езици до колосаното и напарфюмирано дупе. Та, приказката ми беше затова, че да се бяхте сетили, че първо обичате България. Да се съберем и с дружни усилия да си оправим собствената държава. Да отменим контролираната мизерия. И след това който иска прав му път, делете се пак на каквото щете. Обичайте си Русия, САЩ, Китай, когото си щете. Мразете се, плюйте се, бийте се като сте малоумни. Никой не ви спира, всеки има право да обича и да мрази. Само, че първо  престанете да си играете на фобифили, спомнете си, че сте потомци на Левски и Ботев. Сетете се, че родните кръвопийци имат само полза от вашите простотии и вложете цялата си енергия в освобождаването на България. Мамицата ви тъпа, разделиха ви по разни партии, по съсловия, по браншове, по това кой с коя ръка се чеше. Насъскват ви едни срещу други и в същото време ви изпиват кръвта. Все си мислех, че не е нужно да се кичим с някакви етикети като “патриоти” и “родолюбци”. Срамна работа, не е ли достатъчно, че сме българи. Нали уж беше ясно, щом сме българи значи сме и патриоти, първо си обичаме България и после всички останали държави и народи. Кога ще ви дойде ума най-сетне? Срамна работа.”  По нататък не се чете, листа хартия е скъсан. Но явно е получил отговор на въпроса си, дошъл им е ума, прибрали са го в лудницата. То се вижда, че не е в ред – да обича България.

11 ноември 2012 г.

 

За кого разузнава българското разузнаване?

Виждали ли сте река  водите на която да текат едновременно в две противоположни посоки? Има такава. Това е информационната река на българските разузнавателни и контраразузнавателни  служби. НРС (национална разузнавателна служба), СВИ (служба военна информация), ДАНС (държавна агенция за национална сигурност). Информационният поток по задължение тече към съюзниците ни от НАТО. В същото време бурни води се носят в посока Русия. Огромни въртопи в реката обслужват и частните интереси на родни олигарси и местни феодали. На практика България е територия без огради. Прилича на канал, в който чудодейно водите се носят в две противоположни посоки. Като член на НАТО и ЕС сме принудени да си сътрудничим с другите страни членки. В същото време руският посланик в България (без значение как се казва) спокойно може да бъде наречен повелителят на информацията. Той си има генерал – губернатор на когото никой не смее нищо да откаже. Желанията на Кремъл се изпълняват приоритетно. Като дори не си играят на вербовки, просто си назначават правилните хора на възлови позиции. След това е лесно, раздават им телефони които нямат копчета за прекъсване на разговора. Разговорите могат да бъдат прекъснати едностранно, само от Московския наместник. На пръв поглед българските специални служби са в тежка форма на шизофрения. Но това не е така. Те са възприели като работно мото лозунга за прозрачност. Толкова много я спрягаха тая прозрачност в управлението, и ето ви на, тя е там където не би трябвало да я има. Събиране на информация, анализ и предоставянето й на клиента – ползвателя. В това се състои всяко разузнаване. Въпросът е  кой е клиентът? Партньорите ни от НАТО, Русия? Главния клиент би трябвало да бъде българското правителство, изпълнителната власт, респективно българските данъкопатци. Казвам би трябвало защото не съм сигурен в две неща. Първо, че българските правителства през последните 23 г. изобщо ги е грижа за България. Видимо е, че всеки който се докопа до властта започва да трупа дебели банкови сметки, имоти и други благинки. А това не става със защита на националните ни интереси. Придобивките не са от заплати. След като е така, излиза че българските управляващи защитават своите лични интереси и тези на чужди държави, но не и родните.Тогава за кого работят специалните ни служби? Каква полза от техните комплексни оценки в регионален и световен мащаб, от политическа, икономическа и военна гледни точки. Може би в духа на прословутата прозрачност се чу, че има идеи за обединяване на НРС и СВИ по подобие на ДАНС или над тях да се сложи координиращ орган. Имало и идея да си останат както досега. Аз лично смятам, че е все тая. Водите на реката ще си продължават да текат в противоположни посоки. Каквото и да решат всичко е само козметика и задоволяване на лични ламтежи. Това, което ме дразни е, че българските граждани плащаме с данъците си цялото удоволствие и в същото време не сме клиентът, а обикновени наблюдатели седящи на брега на реката.

06 ноември 2012 г.

 

Една бомба, много въпроси и малко отговори

Атентатът от 18.07.2012г. на летището в Бургас, при който загинаха един български и пет израелски граждани  предизвика вълна от въпроси. Отговорите на някои от тях будят съмнение. Всичко, което се случва си има причина, някой трябва да има полза. Кой би могъл да изкара дивиденти от смъртта на израелски туристи на територията на България? Икономически, от пренасочване на туристическия поток ще се възползват нашите съседи  Гърция, Турция и Румъния. Израелските туристи сами по себе си са желан контингент заради хазартния туризъм. Ако  казината  в “Слънчев Бряг”, “Златни Пясъци” и други наши курорти останат празни, тези 150 000 човека ще зарадват собствениците на казина  извън България. Политически,кой може да се възползва от смъртта на невинните ?  Иран е притискан систематично в ъгъла от Израел, САЩ и ЕС. Съвсем наскоро влезе в сила ново икономическо ембарго наложено от европейските страни, в резултат на което цените на стоките от първа необходимост скочиха три пъти. Иран е перманентния заподозрян в разработване на ядрено оръжие. Нещо подобно се случи със съседната държава Ирак, само че там обвиненията бяха за химическо оръжие,което така и не се намери. Малко вероятно е строго наблюдаваните иранци да си навлекат нови неприятности чрез убийството на невинни израелски граждани. Възможно е, само ако са решили да мъстят за причинените им неудобства. Така или иначе не виждам преки ползи за Иран, по-скоро обратното. Атентатът дава възможност на САЩ и Израел да предприемат ответни мерки. Но трябва да се докаже,че зад него стоят персийците. Симптоматично е изказването на министър – председателя  на Израел Нетаняху, само час и половина след избухването на бомбата, който еднозначно посочи виновника – Иран. Как е възможно без да са събрани каквито и да било доказателства, без да са анализирани да се издава присъда?  И към момента самоличността на атентатора не е установена и нито една терористична организация не е поела отговорността. Оказа се, че е възможно. Въпросът сега е, ще послужи ли трагичния  инцидент за открити военни удари срещу обекти на иранска територия? Тази хипотеза звучи зловещо, но е напълно правдоподобна. Историята познава не един и два подобни случая. В самата държава Израел има много фанатици, които желаят изостряне на ситуацията. Тук от само себе си възниква спомена за посещението на шефа на ЦРУ в България. То не беше толкова отдавна. В малката балканска държава дойде лично и остана три дни не някой от неговите заместници,а самият властелин на света. Ръководителят на най-голямата разузнавателна служба кой знае защо реши да ни погостува. При това от посолството на САЩ уточниха, че това е работно посещение, тоест  Петреъс  не е влюбен в плажовете ни.  В 21 век сме, средствата за комуникация вече отдавна са открити, заетите, изключително натоварени  хора  обменят информация без да им се налага да си губят времето в пътувания. Кое принуди този без съмнение знаещ цената на всяка секунда от живота си човек да посвети три дни на иначе никому неинтересна  държавица. Русия отдавна си ни има чрез енергоносителите – нефт,газ,ядрено гориво.Сащ и ЕС също са спокойни, каквото им трябва, колкото и да е малко също го получават – пазари, политическо говорене, обещания, в това последното сме особено силни. Та каква е причината, защо шефа на ЦРУ беше наскоро в България? Няма кой да ни каже. И така кои са възможните извършители на атентата? Ислямски терористични групи:  Хамас, Ал Кайда, Хизбула,последната е финансирана от Иран и е свързана и със Сирия. Има още не една и две организации виновни за смъртта на невинни израелски граждани по целия свят. Без значение е дали са арабски, персийски, пакистански, индонезийски или от друга националност, шиити, сунити или други течения в исляма. Обединителното между тях е, че са мюсюлмани. Втората възможност, са радикални групи в самия Израел. Да не забравяме, че един от най-ужасните атентати, на територията на САЩ, при който загинаха стотици хора – взривяването на федерална сграда бе извършен от бял местен крайно десен радикал, Брайвик трагедията в Норвегия и др. Третият вариант е, зад атентата да стоят специални служби на заинтересовани държави. Засега не е ясно кой спечели и какво от избухването на бомбата, но е ясно кои са големите губещи. Това са загиналите и техните потънали в скръб роднини и България. България вече не е девствена туристическа дестинация, оазис на спокойствие. От тук нататък всичко е възможно. Искрено се надявам, че следващия път когато хотелиер, собственик на частна квартира или коли под наем срещнат американски гражданин с развален английски език ще се сетят да съобщят на службите ни. Те от своя страна пък ще престанат поне за малко да търгуват с влияние с цел лично забогатяване, ще си спомнят, че след като по цял свят се извършват терористични атаки срещу израелски граждани, то е напълно възможно да се случи и в България  и ще си свършат работата. Тогава ще има по-малко скръб, по-малко ужас и повече отговори без да са задавани въпросите.

20 юли 2012 г.

 

България и чуждите интереси

Да погледнем първо нашите съседи. Сърбия – разбита и отслабена след дългогодишната война с Босна и Хърватска и войната в Косово с албанците, бомбардирана от САЩ и НАТО. В момента не е в състояние да проявява постоянните си апетити, но въпреки това не се отказва да използва просръбските елементи в Македония срещу България. Винаги ще изпитва неудобство от това, че в източна Сърбия живеят българи. Тръгнала е по пътя към ЕС, ще й се наложи да спазва определени правила. Румъния – пасивна и добронамерена към настоящия момент (към момента не означава вечно). Твърде е заета със собствени вътрешни борби и проблеми. Турция – член на НАТО, така както и ние, но това не й попречи да нападне и завладее Северен Кипър, без да се съобразява с Гърция – също член на НАТО. Формалната причина е защита на турското население, живеещо на тези територии. Истинската причина – може да си го позволи. В България също има турско малцинство и опасността да го защитят е постоянна. Решат ли – никой не може да ги спре. НАТО няма да ни помогне. Русия също – така, както не помогна на Сърбия. Освен най-голямата армия в ЕС, Турция има и агресивна религия, която изповядват нейните 70 млн. жители. Към това трябва да се добави и хитрата външна политика. Българските магистрали и пътища се строят от турски фирми. Турците инвестират стотици милиони в предприятия в смесените райони. Там, където тя има своята пета колона. Рано или късно това насищане на турски капитали в райони с турскоезично население ще бъде използвано, ще бъде защитено. Българските управляващи-чорбаджии го знаят, но се държат изцяло за собствените си джобове, лапат тлъсти комисионни и не ги е грижа за България. Това си е чиста проба национално предателство. Гърция – типично по византийски за 22 години отвори в България около десетина клона на свои банки. Днес 30 процента от банковия сектор у нас се контролира от 5 гръцки банки. Банките раздават кредити – с това завземат реални територии от страната ни. Който владее дълга ти, държи и теб. Кредитите се раздават не само на физически лица, но и на структуроопределящи предприятия. Рафинирано завладяване – типично по гръцки. Въпреки че държавата им е фалирала. Македония – плацдарм и оръжие в ръцете на Сърбия и местни управници. Неспирни антибългарски провокации. Кой знае защо пропускани от всички български управляващи. Твърде са заети да си тъпчат джобовете. Русия – въпреки че по документи България не е вече в сферата на руското влияние. Реално това не е така. Чрез енергоносителите – нефт, газ, ядрено гориво, продължава да притежава страната ни. Към това задължително трябва да се добави втълпеното русофилство през 45-годишния социализъм-комунизъм, което за последните 22 години само се подсилва вследствие на дивото унищожаване и разграбване на България. И главното – заради все по-бедните и гладни български граждани. Гладът, беднотията, липсата на перспектива само подхранват идеалистичната, мазохистична любов към Русия. Няма как да не се обърне внимание на огромната вълна от руски граждани, които масово се заселват за постоянно в България. С течение на времето, на основата на наследените от миналото смесени бракове и новите руси, ще се създаде руска пета колона, която също може да бъде защитена заедно с руските капитали. Да не говорим, че българските правителства са си подчинени на Русия. САЩ и ЕС също влагат средства в икономиката ни, но твърде много разчитат на номиналното ни членство в ЕС и НАТО. Като измамно считат това за достатъчно, за да ни имат, а може и да не ни искат. Нямат реална подкрепа в населението, с изключение на младите, които получиха достъп до образователната система на САЩ и Европа. Но тези млади хора няма да се върнат в родината си. Към тях се добавят и българите, избягали по икономически причини от мизерията. Какво постигнахме за 22 години? Пълно разпадане на българската държавност. Номинално членство в ЕС и НАТО, не носещо нищо конструктивно и полезно за обикновения български гражданин. Руско-Турско-Гръцко господство над България и нерозово бъдеще, в което ще се определи кой колко да отхапе от родината ни. Такива продажни управници като през последните 22 години сме имали и в миналото. Но къде са съвременните Борис Първи, Симеон Велики, Иван Асен Втори. А и как да се появят в специфичната среда, в която оцеляват само нагаждачи, подлеци и предатели?

8 юни 2011 г.

 

СССР е жив

България е 16-та република.

Поддал ли се е шефът на НЕК на руския натиск или това е трик?

Министър Трайчо Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов, защото той е подписал неизгоден договор за България с руска фирма. Не е бил упълномощен и даже му е било забранено да го прави. Според министър Трайков „в България руският натиск е по-силен от способността на някои хора, призвани да защитават националния интерес, да му се противопоставят”. Възникват няколко въпроса. Ако Красимир Първанов се е поддал на Русия, това не е ли държавна измяна? Ако той е само уволнен, но не му се потърси наказателна отговорност? Дали това не е само трик? Той, шефът на НЕК, за малко да бъде лошият, а после, като утихне шумът, да бъде тихомълком награден с някоя сладка и доходоносна позиция. Ако не се разиграва тази постановка, то министър Трайков не го очаква розово бъдеще. Никой, който в България се е противопоставил на руски интереси, не e доживял щастливи старини. При всички случаи трябва да наблюдаваме и ще видим каква е играта. Но така или иначе изводът, който прави министър Трайков, поразително съвпада с изводите в моите статии „Шпионаж. Защо през последните 20 г. няма нито един осъден за държавна измяна. Какво означава това?” и „Братска любов”. Припомням накратко някои. Във взаимоотношенията Русия-България. Руската страна винаги преследва и защитава собствените си интереси. Ние, българите, влагаме в нашите взаимоотношения някакви инфантилни, дебилни чувства на любов, признателност, братство, славянство и други подобни дивотии, нямащи място, когато става въпрос за геополитическо влияние и пари. Руските разузнавателни служби са толкова силни в България, че реално ние сме губерния, икономически зависима 16-та република от СССР. Да, България е все още в руската сфера на влияние и никога не е излизала. Над 70 процента от членовете на законодателната, изпълнителната, съдебната власти и всички жизненоважни и структуроопределящи предприятия и дейности се контролират от Русия. Останалите 30 процента нямат нищо против. Наглостта, безпардонността на братушките минава всички граници. Те дори не се прикриват. Открито демонстрират арогантност на помешчик, а ние – българите в България, сме техни крепостни селяни. И така, да видим кой ще пострада. Първанов – предал собствената си държава, или министър Трайков – осмелил се да се противопостави на руския натиск, поне на думи. Има и трети вариант – никой да не пострада. Да се пошуми, пошуми и после да се забрави. Както стана със заменките и с много други неща.

Да живее СССР!

7 април 2011 г., 09:32

 

Братска любов

Българският народ е възпитан в братска любов към руския народ. Те са ни освободили, те ни обичат, те са като по-големия ни брат, или майка и баща, които винаги са ни помагали, и други подобни. Стоп!!! Измама, масова хипноза, няма такова нещо! Ние, българите, сме възпитани с такава любов към Русия, но те не са. Руснаците никога не са ни обичали повече от някой друг народ. Нямат причина за това. Напротив, за тях сме малоумни идиоти, които им се кълнем във вечна вярност, дружба и любов. Тичаме да им доказваме, че сме готови на всичко заради тях, отваряме им домовете си, даваме им децата си, работим им ангария и това – защото сме с промити мозъци, че са ни освободили, че любовта ни е взаимна. Не, не, няма такова нещо! Руският император е пращал войските си на периодични войни срещу Османската империя и на Кавказ, и на Балканите. Не за да освобождава братски народи, а за територии и влияние. Това е истината, а нас ни е възпитала Българската комунистическа партия в нещо, което го няма, по една проста причина. Самата тя е била подлога 45 години на „братската” КПСС. Ние, българите, сме облъчени да обичаме един народ, който не дава и пет пари за нас. Ако някой все още не е прогледнал, вижте фактите:

– когато дойде демокрацията в България, коя държава ни остави да умрем от глад? Безпощадно, безмилостно, по братски. Русия. Тя спря едностранно всички договори на български фирми за износ в Русия;

– кой ни спря газа, без да му мигне окото, без да го е грижа за българската икономика и децата ни, които останаха на студено? Пак „братушките”, които толкова много ги обичаме.

Да, любов има, само че тя е само от българска страна и по-скоро прилича на ситуацията, когато влюбеният до уши е способен на върховно унижение и то напълно доброволно. Това е мазохизъм, прогледнете братя българи! Руснаците не ни обичат! За тях сме като всички останали народи. Прогледнете и веднага ще почувствате как меркантилната любов отстъпва място на здравия разум. Това е горчивата истина и колкото по-бързо я осъзнаеш, толкова по-малко щети ще понесеш – морални, финансови и всякакви. Знам, че ще има много шокирани, че ни мачкат, че някой българин е заплашвал братушка (какво кощунство! Веднага да бъде разпнат!), че е ограбил, ощетил и т.н. представител на великата братска държава. Скоро ще поискат да се приеме извънреден закон, който ще гласи – всяка жалба на руски гражданин срещу български автоматично да води до удовлетворяване на искането на руския гражданин със срок вчера.

30 март 2011 г.

 

Шпионаж

Защо през последните 20 години няма нито един осъден за държавна измяна? Какво означава това?

1. 20 години в България не работи нито една разузнавателна служба на чужда държава?

2. За 20 години нито един български гражданин не се е продал, поддал заради пари, кариера или зависимости и не е издал нищо на никой?

3. Или българското контраразузнаване е на такава висота, че обезсмисля първа и втора точка?

Защо няма нито един осъден за държавна измяна или за шпионаж? Разбира се, че в страната работят много разузнавателни служби на чужди държави, при това след 1989 година работят още повече и по-усилено, при това почти напълно необезпокоявани. Някои от тях направо се самозабравят и дори не си правят труда да спазват елементарни правила за конспиративност. Разбира се, че за последните 20 години количеството на българските граждани, които са се поставили в зависимост и работят в интерес на чужди разузнавателни централи, е огромно, най-малкото те са в пъти повече, отколкото бяха до 1989 година. И разбира се, нивото на българското контраразузнаване не може да бъде чак толкова перфектно, че да обезсмисли първите две точки. Тогава защо наистина през последните 20 години няма нито един осъден за държавна измяна и шпионаж? Защо? Много е просто, разузнавателните служби се интересуват не от кравари или строителни работници – тях ги интересуват хора, които са на достатъчно високо ниво във властта. Колкото са по-нависоко, толкова повече знаят и могат да предадат. Тях ги интересуват и хора, които за годините на хаос, т.е. на демокрация, са успели да изградят собствени мрежи, за лично ползване. Мрежи от корумпирани полицаи, следователи, прокурори, съдии, държавни или общински чиновници, крупни бизнесмени, журналисти и политици. В мрежата са включени и собствени бандити. Тези от втората група са най-търсени – сам воинът е воин, но е ограничен в достъпа си до информация и оперативни възможности. Докато този, който има стройна система от зависими хора под себе си, е мечта за всяко чуждо разузнаване. Купуваш един, а получаваш 30-40-50 или повече души. Те работят за теб, без дори да подозират чии поръчки изпълняват всъщност. Изключително ефективно и, не на последно място, безопасно. Защо безопасно? Ами защото схемата, машината е добре смазана, изпробвана през годините, и всеки един от участниците пази интересите на всички други останали участници. Без дори да е необходимо да се познават лично. Достатъчно е сивият кардинал, или иначе казано резидентът, да поиска от тях да се свърши каквото е необходимо. Това е и причината през последните 20 години да няма нито един осъден за държавна измяна или шпионаж. Имат ли достатъчно хора навсякъде, да могат да осветят всичко? Ситуацията в България е уникална – можеш да си завербуваш един местен феодал, който ще ти донесе допълнителни бонуси и на всичкото отгоре сам ще се пази. Сладка работа! Рай! Това е тяхна България – райска територия за всички разузнавателни централи. Колкото сме по-корумпирани, колкото е по-силна симбиозата между власт и бандити, толкова по-лесно е да ни имат. Всеки може да ни има, може би само разузнаването на Буркина Фасо не просперира у нас, и то защото просто не се е сетило.

29 март 2011 г.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top