1200595735_6 Карикатура: Чавдар Николов

Приятелството си е приятелство, ама пържолите са с пари. И понеже дядо Коледа носи подаръци само на послушните деца, лошите сами си раздават коледни бонуси.

В брой 101 на „Бандитски вестник” от 09.12.2014 г. чета:
„Постановление № 381 от 04.12.2014 г. на МС за одобряване на допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер до 314 700 000 лв. Министерският съвет, който е подразделение на ДОПГ (държавна организирана престъпна група) постановява подаръците:

За Цецковото вътрешно министерство 125,7 млн.лв. за текущи разходи. Колко удобно звучи – „за текущи разходи”! За Параванов, Румен Петков и Калфиновото министерство на труда и оралната политика – 50 млн.лв. пак за текущи разходи. Явно Бойко Борисов не е забравил как преди години Президентът Георги и вътрешният министър Румен скочиха на амбразурата да го бранят от публикацията в „Интернешънъл Куотърли”, че бил мутра и бандит. Годините си минават, но старата любов ръжда не хваща. Нали няма изненадани защо уж много лявото и русофилско АБВ подкрепи уж много дясното и русофобско ГЕРБ?! Никой не е забравил и общите им неплатонични сношения с генерал-губернатора на България, шефа на „Лукойл” Вальо Златев, нали така? Бойковата охранителна фирма „ИПОН” получава още от памтивека тежки милиони, за да пази обектите на руската компания. Филията на обещавача на справедливост от Банкя е дебело намазана. Гоце пък 10 г. се кичеше с титлата Президент, раздаде парчета България на свои любимци и се обзаведе с частна армия от прокурори и съдии. Бившият съветник на ловеца на архари стана дори Главен прокурор. Горкият Борката Велчев, излежа седем дълги години в нямане на доказателства за корупция и престъпност по високите етажи на властта. През това време Боко израстна. Главен секретар, кмет, министър председател и пак същото. Така като гледам, остана само да седне на мястото на ирландската пастирка Роската Плевнелиев, което няма да е проблем – палячото си го назначиха, за да топли столчето.

Любовната история, описана дотук е от щастливите – взаимносподелените. Компанията „Лукойл” плаща неизбежните акцизи и ДДС, но данък печалба не плаща от много години. Каква е тая рафинерия, дето постоянно работи на загуба?! Чудо на любовта, какво да се прави. Главни бирници, Главни прокурори, ДАНСаджии, БОПаджии и други подобни воайори са затаили дъх пред силата на платената страст. Докато си траят, „Лукойл” се сдоби с единственото в Европейския съюз безконтролно частно пристанище, през което може да мине буквално всичко, каквото се сетите без никой нищо да разбере. Пристанище „Росенец” на юг от Бургас е вашето място, ако искате да вкарате извънземни, оръжие, петрол, наркотици, цигари… или пък да изкарате няколко милиарда, спестени от закуски. Любовта дава криле. Истина е. Самият Златев се фука с голф игрища, хотелски комплекси като прогимназии и частен град. С лекота назначава или уволнява министри, прокурори, съдии, кметове и шефове в полицията. От неговата мощ се ползват руските посланици – всяко тяхно желание се изпълнява на мига.

На този фон е ужасно смехотворно и нелепо да се наблюдават жалките актьорски напъни, че видите ли нещо били отказали на Путин нашите чорбаджии. Били развалили големия шлем, южния поток, северния ручей… Ха-ха-ха… Всъщност всичко, което се случва в губернията България е така, както са го пожелали от Кремъл. Ако нещо се проваля, отказва или забавя, причината е същата – Москва така е наредила. Европейските тарикати и другарят Обама са наясно с родната трагикомедия, но не им пука. Контролираният 25-годишен геноцид над българския народ не е тяхна грижа. Хората да мрат или да бягат. Територията е важна. Шайката от олигарси, корумпирани политици и магистрати – ДОПГ имат лиценз да убиват собствения си народ. Трябва да им се признае, че си вършат работата съвестно и отговорно. Затова си раздават коледни добавки – заслужили са си ги. А за децата … за тях ще пуснем по 1 SMS.

 

Ивайло Зартов, 11 декември 2014 г.