infosi.bg Снимка: infosi.bg

„Роди ме, мамо с късмет, пък ме хвърли на смет!”. Само че ние хем сме хвърлени на смет, хем сме без късмет.

Правителственият самолет „Фалкон” с Бойко Борисов на борда, взе та кацна на летище София без проблеми. Напразни останаха надеждите на изтерзаните българи за някакво Божие възмездие. Иначе и аз, като видях съобщението, че самолетът има проблем с единия колесник, и че цял час кръжи над столицата, се зарадвах. Викам си: Ха, сега де! Колкото и милиарда да си награбил, нищо няма да ти помогне. Като нямат насищане алчните ви задници, като не може сами да се самоосъдите и да ни върнете откраднатата България, поне Господ да ви накаже.

Да, ама не! Кацна, пустият му самолет с властимащи търбуси и приземи и надеждите ни за справедливост.

Седмица по-рано пак не ни провървя. Самолет на австрийските авиолинии аха-аха да се разбие в МОЛ „София”. На борда му беше любимият на Сергейчо Станишев екс външен министър, комсомолецът Кристиян Вигенин. Очевидците разказаха за необичайно силна турбуленция и внезапни пориви на вятъра, които подхвърляли аероплана като детска играчка. Пилотите така се уплашили, че кацнали вместо в София, чак в Белград, а от там предпочели да се върнат във Виена. Хубавото в цялата история е, че не са пострадали невинни хора. Лошото е, че осъзнах колко малък е шансът да се натъпчат в един и същ самолет Борисовци, Станишевци, Костовци, Догановци, Първановци… заедно с прокурорите и съдиите, които ги пазят и техните приятелчета олигарси и местни феодали. Де да беше възможно… Иначе съм сигурен, че за такъв специален полет, всички екстри ще са налице. И колесниците ще блокират, и ураганите ще се разбеснеят, и вулкан ще изригне. Няма как природата да не уважи такова паметно събитие. Цялата държавна организирана престъпна група (ДОПГ) накуп да полети в небитието.

Ех, че красота! Някои търсачи на невидимите знаци ще кажат, че случките с Борисов и Вигенин са един вид предупреждение, че паразитите би трябвало да се замислят, да си извадят поуки. Логично, нали? Ето какви изводи са си направили ненаситниците: „Трябва да се граби още повече!”. През декември 2014 г. набутаха държавата с 8 млрд.лв. външен дълг. Сега са решили да вземат още 16 милиарда. Те ги усвояват, ние – всички бг граждани и нашите деца ще ги връщаме на чуждите банки. Разбира се, ще ни облъчват медийно, че нямало как – трябвало да се обслужват стари дългове и затова взимали нови. Имало било дефицит, нямало излишъци в бюджета. Икономиката на държавата не работи, няма пари. Така си е. Как да работи, като я опоскаха за 26 години? Обаче парите ги има – те не са се изпарили. Само че са в частните им сметки в Швейцария и по офшорните зони. Милиардите народна парá са скътани в бездънните джобове на Допегейците. Частните им заводи, хотели, плажове, гори… са само върхът на айсберга. Това, което Шайката притежава е откраднато от българските пенсионери, деца и младежи. Отнето е от учители, лекари, работници. Нивото на грабежа е съизмеримо с нивото на безработицата, с мизерните заплати и с подигравката, наречена „стандарт” на живот. Живот, който всъщност е сведен до оцеляване, най-точно определен с думата Геноцид.

Как да набутам цялата смет в един самолет? Де тоя късмет, де!

 

Ивайло Зартов, 13 февруари 2015 г.